Hírlevelek
Menü

Olvasási mód:

Betűméret:

Betűstílus:

#bőr

hvg.hu Plázs

Már most érdemes felkészíteni a bőrünket a nyárra

A szakemberek szerint ne húzzuk az időt, már most érdemes elkezdeni a bőrünk felkészítését a tavaszi és a nyári napsütésre! Akár esztétikai, akár egészségügyi kezelésről van szó, az egyre erősödő UV-sugárzás miatt célszerű a következő hetekben túlesni a szükséges beavatkozásokon.

hvg.hu Gasztro

Háromszoros sommelier bajnok

Szik Mátyás sorozatban harmadszor nyerte el a bajnoki címet a vasárnap Budapesten megtartott Magyar Sommelier Bajnokságon.

hvg.hu Gasztro

Külön, és mégis együtt – Bikavér párbaj

„Nem Szekszárddal, hanem a régi típusú bikavérekkel hadakozunk” – állítja ifjabb Lőrincz György, az egri St Andrea Szőlőbirtok borásza, a budapesti Corinthia Hotelben február 26-án megrendezendő Eger – Szekszárd Bikavér Párbaj egyik szervezője.

hvg.hu Kult

Kiderült, milyen bort ihatott Jézus

"Rágva kemény, az abból készült bor erős" - mondja az írás a szőlőről, amelyből állítólag akár Jézus bora is kikerekedhetett.

hvg.hu Gasztro

Katinka a kedvenc, de a pasiké a mérték

Kisebb, nem igazán ismert pincészetek is tudnak remek borokat készíteni, és az értő publikum meg is találja ezeket. Ez a legfontosabb tanulsága a Borjour és a Borháló közös akciójánk, amelyben a közönség, a fogyasztók véleményét kérdezték 700 borról. Új díj is született: három árkategóriában osztották ki a legjobb ár-érték arányú boroknak a Borháló mÉrték díjat.

-in- Gasztro

Jekl Béla a Pannon Bormíves Céhről: "Véd-és dacszövetségben"

A legmagasabb minőségű borok készítésére, a szőlőtelepítéstől a borkészítésig az átláthatóságra, az etikus magatartásra szövetkeztek annak idején az 1990-ben alakult Pannon Bormíves Céh tagjai. A mostani elnök, Jekl Béla borász többek között arról beszélt a hvg.hu-nak, hogy a korábbi célok felélesztésével, újult erővel tevékenyen részt vennének Magyarország imázsépítésében.

-in- Gasztro

Furmint Február – nagy kóstoló

Ha február, akkor furmint, és ha furmint, akkor immáron hagyományosan az összbornépi kóstolóval kezdjük. A hónap elején idén hetedszer gyűlekeztek a városligeti Vajdahunyadvárban a furmint szerelmesei, hogy több mint másfélszáz bor ízlelgetése közben igyekezzenek megfejteni e fajta titkát. Vagy, hogy „csak” élvezzék a fajta ezerféle arcát.

-t- Gasztro

Jónak ígérkezik az idei bor is

Túl a kiváló tavalyi nedű kóstolgatásán, főként a borászok, de sokan mások is már a 2016-os év szőlőtermésének esélyeit fontolgatják a változékony januári időjárás függvényében. A mátrai borász, Molnár Gábor optimista, a fagyos napokat követő enyhébb időjárás után is jó borokat remél ebben az esztendőben

hvg.hu Gasztro

Ahol a hegy és a Nap összeér

Az utóbbi évek felmérései szerint a magyar borfogyasztók negyede heti rendszerességgel iszik bort. Még hozzá döntően tisztán, és a hazaikat preferálva. A népszerűségi listát Tokaj, Eger és Villány vezeti. De egyre többen kezdik felfedezni az olyan, sokáig kevesebb figyelmet kapott térségeket is, mint például a Mátrai borvidék, amit úgy is emlegetnek, hogy a hely „ahol a hegy és a Nap összeér”.

-in- Gasztro

„Nászút helyett pincét vettünk” - interjú a Vylyan főborászával

Úgy tűnik, elérte a mid-life crisis a Vylyan főborászát is: Ipacs-Szabó István Siklós-Máriagyűdön saját, másfél hektáros birtokot épített, ahol a maga örömére elsősorban cabernet franc-t termel. Igaz, mostanában már éttermekben és vinotékákban is találkozni az „örömborokkal”.

hvg.hu Plázs

Ma van Vince napja, amikor sok bort kell inni

Január 22. igazán jeles nap, mert a néphagyományok szerint Vince napján sok bort kell inni, hogy bőséges legyen a termés. A gazdák a szőlészek védőszentjének napjából jósolták meg, hogy milyen lesz az időjárás a közelgő tavasz során, és az év további részében: szép, napos idő esetén jó, ellenkező esetben rossz bor- és kukoricatermés várható.

hvg.hu Vállalkozás

A borászat a magyar milliárdosok játszóháza

A magyar milliárdosok között nagyon menő borásznak lenni, vagy legalább a borkészítésbe invesztálni. Annak ellenére, hogy megtérüléssel csak hosszú idő után lehet számolni, egyre többen bukkannak fel közülük e presztízságazatban, nem egy "nevére is veszi" a pénznyelő pincészetet. Ipari bárók és bankárok, ingatlanmágnások, szemétcsászárok és élelmiszeripari nagymenők öntik a pénzt a feneketlen borászatokba.

hvg.hu Gasztro

Szentek vacsorája

A szentek is tudják, hogy a Balaton télen sincs zárva. Masíroznak a csopaki szőlőhegyre.

in Gasztro

"Ha erős az élmény, az a bor értékes"– interjú Lőrincz György borásszal

Még első osztályú vízilabdázó volt, amikor diplomázott a Kertészeti és Szőlészeti Egyetemen. Pár évvel később ugyanitt doktorált, hogy aztán újra visszaüljön az iskolapadba, csak éppen hittudományokat folytatni. A Borászok borászát (2008), az Év bortermelőjét (2009), a Mária-szobrokat emelő, templomot építő dr. Lőrincz Györgyöt, a St. Andrea Szőlőbirtok tulajdonos-vezetőjét karácsony közeledtével a bor spirituális üzenetéről is kérdeztük.

hvg.hu/VinceBudapest Gasztro

Mit iszik a világ karácsonykor?

Tőlünk közel s távol is jellemzően pezsgővel, borral, netán sörrel, portóival, brandyvel koccintanak a népek az ünnepek alatt. De pontosan mivel is, és honnan kerül hozzájuk?

-in- Gasztro

Másfél évtized egy estén - csúcskóstoló

A St Andrea másfél évtizedes történetében először, december 10.-én szűk körű szakmai vertikális kóstolót tartott Budapesten, bemutatva, honnan hova jutott el az egerszalóki pince.

-in- Gasztro

„Mi tudunk olyat szállítani, ami nekik nincs, mert az olaszoknak nemigen van illatos fajtájuk..” – interjú Molnár Gábor abasári borásszal

„Eddig Gyöngyöstől nyugatra termettek csak a díjak, / s most Abasár is ontja a szép borokat. / Sokra becsülnek már, a hazám is büszke lehet rám, / Termésem egyre dicsőbb, s általa híres e föld.” A Janus Pannonius-parafrázist 2015-ben Molnár Gábor abasári borász is magáénak vallhatja.

1
17 18 19 20 21
56
Meghalt Debbie Nelson, Eminem édesanyja

Meghalt Debbie Nelson, Eminem édesanyja

Sulyok Tamás viccesnek szánt videóban mondta el, hogy nem ír alá mindent csukott szemmel

Sulyok Tamás viccesnek szánt videóban mondta el, hogy nem ír alá mindent csukott szemmel

Az értéktőzsde hozzáadott értéke: így segítheti a vállalkozását

Az értéktőzsde hozzáadott értéke: így segítheti a vállalkozását

Nyirády Péter Semmelweis-dékán: Az orvosképzésben alkalmazkodni kell a Z generáció igényeihez

Nyirády Péter Semmelweis-dékán: Az orvosképzésben alkalmazkodni kell a Z generáció igényeihez

Kiderült, mikor nyithat újra a legendás Kádár kifőzde

Kiderült, mikor nyithat újra a legendás Kádár kifőzde

Lázár János szokatlan műfajban tett közzé utasításokat

Lázár János szokatlan műfajban tett közzé utasításokat

A 200 ezer aláírásból 26 ezret sem tudott összegyűjteni az LMP a kiemelt beruházásokról szóló népszavazáshoz

A 200 ezer aláírásból 26 ezret sem tudott összegyűjteni az LMP a kiemelt beruházásokról szóló népszavazáshoz

Medvék, farkasok és csúnya szájú sittes alakok kószálnak erdeinkben, képeken, videókon az észlelések

Medvék, farkasok és csúnya szájú sittes alakok kószálnak erdeinkben, képeken, videókon az észlelések

Megtörte az álhírgyártók lendületét a Meta, nem tudták felhasználni a mesterséges intelligenciát

Megtörte az álhírgyártók lendületét a Meta, nem tudták felhasználni a mesterséges intelligenciát

A címlapról ajánljuk