Tóth Richárd hvg360

"Pablo Escobar megerőszakolt, majd elvitt abortuszra"

Könyvet írt Victoria Eugenia Henao, a világ egykor leghírhedtebb drogbárójának özvegye. Memoárjának magyarországi bemutatóját arra is felhasználta, hogy felvilágosító előadást tartson fiataloknak a kábítószerek ártalmairól. A hvg360-nak anyanyelvén, spanyolul adott interjúban pedig beszél arról is, hogy könyvét egyfajta bocsánatkérésnek is szánta azokért a bűnökért, amelyeket 1993-ban, Kolumbiában likvidált férje korábban elkövetett.

Bicsérdi Ádám Kult

Az Escobar nélküli Narcos már A Keresztapa-trilógia világát idézi

Meghalt a király, éljen a király – mondhatnánk a Narcos harmadik évadát nézve, hiszen a Pablo Escobar megölésével véget érő második évad után egy teljesen más hangulatú sorozat folytatódik. Ezúttal az alkotók már egy főhős nélküli hatalmas, sokszereplős tablót festenek az egész világot behálózó, egyre kifinomultabb módszereket kitermelő drogháborúról, ahol a krimi és akciójelenetek mellett már nincs helye a lelkizésnek.

hvg.hu Nagyítás

Vér, drogok, halottak – képek az önbíráskodó elnök rémuralmáról

A drogbandák ellen folytatott hadjárat július 1-jei kezdete óta a Fülöp-szigeteken emberek ezrei estek áldozatul a rendőri brutalitásnak és ismeretlen elkövetők önbíráskodásának. Rodrigo Duterte elnök szabadította ezt az országra, szabad kezet adva a hatóságoknak és a lakosságnak, hogy megöljék azokat, akik szerintük kábítószeres bűncselekményekkel gyanúsíthatók. Ő maga is elismerte, hogy korábban polgármesterként saját kezűleg ölt meg olyan embereket, akiket bűnözőnek vélt. A manilai ellenzék emiatt a héten felvetette az elnök leváltását, de matematikailag nincs esélyük, hogy eltávolítsák Dutertét.

Bicsérdi Ádám - Lichter Péter Kult

10 kihagyhatatlan film a drogellenes háborúról

A kábítószer-ellenes rendőrök harcát és drogbárók felemelkedését már sokszor, sokféleképpen elmesélték: van, amikor a korrupcióra, vagy a zsaruk szélmalomharcként ábrázolt küzdelmére fókuszálnak, máskor a nagyvárosi gettókból felemelkedő maffiózókra helyezik a hangsúlyt. A drogellenes harcot feldolgozó filmekben általában egy a közös: a hősöknek a legmélyebb morális bugyrokba kell alámerülniük. A nemrég moziba került Sicario kapcsán összeválogattuk a legizgalmasabb filmeket a témában.

MTI Világ

Lefejeztek egy polgármesterjelöltet Mexikóban

Elraboltak és lefejeztek egy polgármesterjelölt nőt Mexikó egyik délnyugati szövetségi államában, ahol egy tavalyi tömeggyilkosság Enrique Pena Nieto elnök kormányzatának legnagyobb válságát robbantotta ki.

hvg.hu Világ

A férfi, akit rendőrök szöktettek meg a börtönből

Joaquin Guzman a világ legkeresettebb drogbárója volt, akiről a mexikóiak népdalokat írtak, a Forbes magazin pedig a világ száz legbefolyásosabb embere között tartotta számon. Rendszere a multinacionális cégek forgalmával vetekedett, az állammal együttműködésben igyekezett egyesíteni az ország polgárháborúba süllyedt drogpiacát, szombaton mégis elfogták.

MTI Világ

Bolíviában újabb négy halottja van a drogháborúnak

Négyen meghaltak és tizennégyen megsebesültek Bolíviában kábítószer-kereskedők és a kokaültetvények felszámolásával megbízott rendőrök, katonák összecsapásában - közölte helyi idő szerint hétfőn a bolíviai belügyminisztérium.

Folk György Világ

A heroin hozhatja el a drogháború végét?

Fordulópontról beszélnek a világ drogpolitikusai, ártalomcsökkentő szakemberei, miközben hivatalosan tovább dübörög a drogháború. A hvg.hu a TASZ Európai Drogpolitikai Kezdeményezésének (EDPI) meghívására tíz európai újságíróval együtt vett részt a Nemzetközi Ártalomcsökkentő Konferencián.

1 2 3
Orbán kezet fogott az ellenzéki frakcióvezetőkkel

Orbán kezet fogott az ellenzéki frakcióvezetőkkel

Kémfotókon az álcázás nélküli új BMW M4

Kémfotókon az álcázás nélküli új BMW M4

Amerikában már a szobordöntésnél tartanak

Amerikában már a szobordöntésnél tartanak

Hasznos új funkciókat pakolt telefonjaiba a Google

Hasznos új funkciókat pakolt telefonjaiba a Google

Június 20-án érhet véget a különleges jogrend, lassan feloldják a látogatási tilalmat

Június 20-án érhet véget a különleges jogrend, lassan feloldják a látogatási tilalmat

Tesztelik az ibuprofént a koronavírus kezelésére

Tesztelik az ibuprofént a koronavírus kezelésére

Benyújtották a lex Gyöngyöspatát

Benyújtották a lex Gyöngyöspatát

Falus Ferenc: Ha augusztus 20-án tömegrendezvényt tartanak, újabb fertőzéshullám jön

Falus Ferenc: Ha augusztus 20-án tömegrendezvényt tartanak, újabb fertőzéshullám jön

A címlapról ajánljuk