Hírlevelek
Menü

Olvasási mód:

Betűméret:

Betűstílus:

#gasztronómia

Gyükeri Mercédesz Gazdaság

Enne kekszet tücsökkel? Sütne hamburgert kukacból? És ajánlaná Németh Szilárdnak?

A hetvenes években sokan összerezzentek arra a gondolatra, hogy nyers halat egyenek, ma pedig az egész világ a szusiért rajong. Most ugyanígy idegenkedünk a rovaroktól, a magyar kormány meg egyenesen félti tőle az embereket – de vajon így lesz-e ez tíz év múlva is? A hvg.hu-nál a bátrak útjára léptünk: nyers és szárított rovarokkal felfegyverkezve főztünk egyet, aztán meg is kóstoltuk a végeredményt.

gyézsé hvg360

Hasbeszélő: Repeta a Gundelban

Jártunkban-keltünkben megéhezünk, megszomjazunk, megállunk „kispiszkostól” a fine diningig. Nosztalgiázunk és felfedezünk, megyünk az emlékeink után, rábízzuk magunkat a véletlenre, vagy éppen nagyon is tudatosan keresünk valami újat. Aztán elmeséljük, mondjuk a magunkét. A vendégét – mert mi vagyunk a mindenkori vendég. Felbukkanásunk bárhol várható. Most éppen a Városligetben jártunk.

hvg.hu Élet+Stílus

Rovarevésre biztatott iskolásokat az MCC

Egy székesfehérvári eseményen ehettek a gyerekek rovarlisztes palacsintát és szárított sáskákat más hasonló csemegék mellett. A kormány képviselői korábban hevesen kikeltek a rovarevés ellen.

Ballai Vince hvg360

Fenntarthatóbb lehet-e a fine dining? Ki diktálja a trendet az államilag támogatott dán Noma után?

Átalakul, vagy ha úgy tetszik bezár a világ legjobb éttermeinek egyike, az egyszerűséget és frissességet középpontba helyező északi konyhát világtrenddé formáló Noma. A fejlemény felizzította a fine dining fenntarthatóságával kapcsolatos vitákat, akár a gazdasági, akár az emberi vonalat nézzük, de felmerül az is: melyik irányzat lehet a mérvadó a csúcsgasztronómiában a skandináv módi után, amely a korábbi molekuláris irányból a természetközeliség felé irányította a trendet.

HVG360 hvg360

Hamisított történelem – 4. rész: Gasztrokamu, avagy a csirke tikka masala igaz története

A II. világháború eseményeitől és a „nagy emberek” legendáitól kezdve a családi mítoszokig a történelemhamisítás mindenütt jelen van. Otto English újságíró a történelem kisebb-nagyobb hazugságait vizsgálja meg, hogy megmutassa, miként manipulálják ezek a jelenünket, és hogy sok minden, amit történelmi ténynek tekintünk, valójában fikció. A könyv fanyar humorral, közvetlen stílusban tárgyalja a történelmet és a történetmesélést. Nemcsak rámutat a hazugságokra, hanem feltárja azt is, miként formálódtak ezek a hiedelmek az idők során. A Hamisított történelem című kötetet, melyből több részletet is közlünk, a HVG Könyvek adja ki.

gyézsé hvg360

Hasbeszélő: A Michelin Guide-ban is elfért volna – a Bori Mami, Gyöngyös büszkesége

Jártunkban-keltünkben megéhezünk, megszomjazunk, megállunk „kispiszkostól” a fine diningig. Nosztalgiázunk és felfedezünk, megyünk az emlékeink után, rábízzuk magunkat a véletlenre, vagy éppen nagyon is tudatosan keresünk valami újat. Aztán elmeséljük, mondjuk a magunkét. A vendégét – mert mi vagyunk a mindenkori vendég. Felbukkanásunk bárhol várható. Most éppen Gyöngyösön, a Belvárosi téren jártunk.

HVG Könyvek HVG Könyvek

Hogyan kapta a nevét a rum?

Miután a cukornádszesz elterjedt, megfelelő nevet kellett találni neki. Ez azonban nem ment könnyen - mutat rá a Rumforradalom című könyvben Tristan Stephenson bármixer.

gyézsé hvg360

Hasbeszélő: Olaszosan a belvárosban

Jártunkban-keltünkben megéhezünk, megszomjazunk, megállunk „kispiszkostól” a fine diningig. Nosztalgiázunk és felfedezünk, megyünk az emlékeink után, rábízzuk magunkat a véletlenre, vagy éppen nagyon is tudatosan keresünk valami újat. Aztán elmeséljük, mondjuk a magunkét. A vendégét – mert mi vagyunk a mindenkori vendég. Felbukkanásunk bárhol várható. Most éppen a Via Italián jártunk.

HVG360 hvg360

Életem az ételeken át – Stanley Tucci történetei és receptjei, 4. rész: Filmforgatások kulisszatitkai

Igazi ünnepek környékére szóló olvasmány Stanley Tucci könnyed stílusú, szellemes visszaemlékezése, melyben sok szeretettel és humorral idézi fel élete fontosabb epizódjait. Mesél a családjáról, felnőtté válásáról, házasságairól, példaképeiről, betegségéről és gyógyulásáról, felejthetetlen filmes utazásairól, kulisszatitkokról. A Golden Globe- és Emmy-díjas színész-rendező magával ragadó memoárjában minden történet a konyhából indul, vagy ott ér véget, s visszaemlékezéseit kedvenc receptjeivel fűszerezi. Az Életem az ételeken át című önéletrajzot, melyből több részletet is közlünk, a HVG Könyvek adja ki.

1
10 11 12 13 14
53
Telitalálat nem volt a hatos lottón, de 5-ösből bőven akadt

Telitalálat nem volt a hatos lottón, de 5-ösből bőven akadt

Mutatunk 5 telefonos alkalmazást, amelyek segítenek megőrizni az egészségét

Mutatunk 5 telefonos alkalmazást, amelyek segítenek megőrizni az egészségét

Erdő Péter: Nem lenne túl eredményes csak úgy csípőből meghívni a pápát Magyarországra

Erdő Péter: Nem lenne túl eredményes csak úgy csípőből meghívni a pápát Magyarországra

A franciáké a bronzérem a Nemzetek Ligájában

A franciáké a bronzérem a Nemzetek Ligájában

Elektromos sokkoló pisztolyokkal szerelnék fel a német rendőröket

Elektromos sokkoló pisztolyokkal szerelnék fel a német rendőröket

Indul a szezon, több kilométeres torlódás az autópályákon

Indul a szezon, több kilométeres torlódás az autópályákon

A nagy ukrán dróntámadás után dróngyárakat támadtak az oroszok

A nagy ukrán dróntámadás után dróngyárakat támadtak az oroszok

Már az északkelet-magyarországi utak is miniszteri biztost kaptak, havi kétmillióért a lombkoronasétányos Tasó László vállalta el

Már az északkelet-magyarországi utak is miniszteri biztost kaptak, havi kétmillióért a lombkoronasétányos Tasó László vállalta el

Eltűnt a Dunában egy 27 éves férfi Dömösnél

Eltűnt a Dunában egy 27 éves férfi Dömösnél

A címlapról ajánljuk