Hírlevelek
Menü

Olvasási mód:

Betűméret:

Betűstílus:

#hét receptje

Megyeri Zsuzsanna Élet+Stílus

A hét receptje: félórás ebéd pulykából

Nem túl divatos madáralkatrész a pulykacomb. Igaz, hogy viszonylag olcsó, de elég ronda a bőre, és nem is lehet olyan ropogósra sütni, mint a csirke-, kacsa- vagy libacombot. Meg aztán ott vannak a szívós inak. Ki tudja, meddig kell főzni. Hogy akkor miért ajánljuk?

Krisztina O'Brien Gasztro

A hét receptje: virsli háromféleképpen

Ha idáig nem sejtettük volna, most már hivatalos felmérés által erősíttetett meg: virsliimádó nép a magyar. Jó kis képzavarral élve, vesszük, mint a cukrot.

Rapp Eszter Gasztro

A hét receptje: Flódni

Mostani receptünk bizony nem a bögrés sütemény kategóriájába tartozik. Viszonylag időigényes édesség, de, ha valaki kóstolt már házilag készült flódnit, tudja, hogy minden morzsája megéri. Ha pedig még nem kóstolták, akkor éppen itt az ideje!

Megyeri Zsuzsanna Gasztro

A hét receptje: Ütős tiramisu

A részeges receptek arról ismerszenek meg, hogy egyszerre etetnek és itatnak. Persze nem a sörtésztába löttyintett fél deci sörről beszélünk vagy a kacsamájpástétomba kevert kupica konyakról, mert ezekben elhanyagolható az alkohol szerepe.

Rapp Eszter Gasztro

A hét receptje: Télies lepény

Haladunk a divattal, mi szerint a világkonyha az idén lepénypárti. Úgy, hogy a hét receptjeként egy egyszerűen elkészíthető, tartalmas és nagyon ízletes sütnivalót választottunk.

Gy. Zs. Gasztro

A hét receptje: banános pite

Unjuk a banánt? Ez könnyen előfordulhat manapság, amikor a sarki közértesre is rárohad a naponta ömlesztett déligyümölcs-szállítmány. De mit is kezdjünk otthon a saját rakományunkkal? Süssük meg!

Rapp Eszter Gasztro

A hét receptje: Narancskrémes eklerfánk

A régi cukrászdák kínálatából nem hiányozhatott az égetett tésztából készült, sárgakrémes, kakaóhabos finomság. Manapság, ha nem akarunk legalább a szomszédos Ausztriába átugrani érte, akkor hozzuk a saját konyhánkba.

Rapp Eszter Gasztro

A hét receptje: Pompos

Ha akarjuk, ha nem, már megint csak pár hét van hátra az ünnepekig, amit az is jelez, hogy jártunkban-keltünkben egyre több karácsonyi vásárra bukkanhatunk. Ha a portékáknak ellen tudunk is állni, a forralt bornak, sült kolbásznak és pláne a pomposnak nemigen.

Rapp Eszter Gasztro

A hét receptje: blondie

A brownie, azaz a tömény, rettentően csokis sütemény, ami eredetileg az amerikai tűzhelyek szülötte, meghódította az egész világot. Ám, ha unjuk a barnát, váltsunk szőkére!

-gy- Gasztro

A hét receptje: Márton-napi libasült

Hogy tudta-e szegény, jámbor Márton, mekkora bajt hoz a libákra, amiért az óljukba bújva próbált, szerénységgel-alázattal kitérni a püspökké választás elől, arról a 4. század óta semmilyen írás nem tanúskodik. Ám az oktondi ludak igencsak megbánhatták, hogy gágogásukkal elárulva, a toursi püspöki székbe segítették. Azóta ugyanis nincs kegyelem, Szent Márton napján pecsenyévé kell válniuk.

Rapp Eszter Élet+Stílus

A hét receptje: kerek perec

Hiányzik a kerek, a puha, a ropogós, a kicsi, a nagy, a magos, a sajtos, a sós. Mégsem mehetünk mindig moziba, csak a perec kedvéért, amit az ottani büféken kívül máshol nem nagyon majszolhatunk. De otthon miért is ne?

Rapp Eszter Gasztro

A hét receptje: hamburger a háznál

Bár a hamburger szó hallatán leginkább kiráz minket a hideg, tudjuk, nem lebecsülendő rajongó tábora van Big Mac-nek és társainak. Egyes fórumokon hatalmas vita folyik a tökéletes burgerről és lelőhelyeiről.

Rapp Eszter Gasztro

A hét receptje: karamell a köbön

A legfinomabb desszertekben két-három textúrát és ízt is fellelhetünk. Ebből a szempontból e heti desszertünk, a karamellás pohárkrém igazán izgalmas.

Rapp Eszter Gasztro

A hét receptje: tejfölös zöldbableves

A hét receptjének ezúttal egy pikáns zöldséglevest választottunk. Savanykás ízével igazán hűsítő fogás meleg nyári napokra, a hűvösebbeken pedig lélekvidító. Könnyen elkészíthető és nagyon finom.

Rapp Eszter Gasztro

A hét receptje: gyümölcsös égetett fánk

Itt a nyár és vele együtt a jó idő. Ilyenkor nem telítő, nehéz süteményekre vágyunk, hanem könnyedebb, gyümölcsös desszertekre. A hét receptjének is egy egyszerűen elkészíthető, légies édességet választottunk, friss gyümölcsös ízekkel.

1 2 3 4
Kocsis Máté: Iszonyatosan fájdalmas, brutális jogszabályok jönnek, készüljön fel mindenki

Kocsis Máté: Iszonyatosan fájdalmas, brutális jogszabályok jönnek, készüljön fel mindenki

3,2 millióan lehetnek veszélyben, azonnal törölni kell ezeket a bővítményeket a Chrome böngészőből

3,2 millióan lehetnek veszélyben, azonnal törölni kell ezeket a bővítményeket a Chrome böngészőből

Negyedszer sem bírt a Győr a Fradival a kézilabda-kupadöntőben

Negyedszer sem bírt a Győr a Fradival a kézilabda-kupadöntőben

Vitézy: Ha a hozzá nem értés fájna, Lázár János megállás nélkül ordítana

Vitézy: Ha a hozzá nem értés fájna, Lázár János megállás nélkül ordítana

Német lap: Európának semmi szüksége nincs Orbán Viktorra

Német lap: Európának semmi szüksége nincs Orbán Viktorra

Sosem volt még ilyen laptop: hosszabb üzemidő, nagyobb teljesítmény – először bizonyít egy notebookban a szilárdtest hűtés

Sosem volt még ilyen laptop: hosszabb üzemidő, nagyobb teljesítmény – először bizonyít egy notebookban a szilárdtest hűtés

Egy rubelért adta el, százmilliárdért kaphatná vissza orosz gyárát a Renault

Egy rubelért adta el, százmilliárdért kaphatná vissza orosz gyárát a Renault

Rácz András 12 pontban foglalta össze, mi jöhet a világban a botrányos Trump-Zelenszkij találkozó után

Rácz András 12 pontban foglalta össze, mi jöhet a világban a botrányos Trump-Zelenszkij találkozó után

Nemzetközi lapszemle: Mennyire bölcs dolog elhappolni mások ásványkészletét?

Nemzetközi lapszemle: Mennyire bölcs dolog elhappolni mások ásványkészletét?

A címlapról ajánljuk