Hírlevelek
Menü

Olvasási mód:

Betűméret:

Betűstílus:

#magyar konyha

Molnár Kata Orsolya Gasztro

Őszinte szavak a sonkáról

A sonka akkor jó, ha jól csinálják, még jobb, ha mangalica, ráadásul magyar, de a szeletelésen is sok múlik. Sőt, még az is lehet, ott dől el minden. Megvolt az első magyar Sonkakonferencia.

Szántó András Gasztro

Százéves sikersztori: az első világhírű magyar szakács

„Szárnyára kapta a hír és hordja az összes világtájak felé, mint olyan szakácsét, aki a magyar névnek külföldön dicsőséget szerzett”. E szavakkal éppen száz évvel ezelőtt, 1911-ben illette a hazai sajtó azt a magyar séfet, aki a francia ikont, Escoffier-t is barátjának tudhatta. Ha világhírű magyar konyhát emlegetünk fel, akkor érdemes tudni, ki is volt ő.

MTI Gasztro

Bablevessel emlékeznek meg rólunk Brüsszelben

Az Európai Unió soros elnökségét betöltő Magyarország nemzeti ünnepe alkalmából magyar ételeket is kínáltak kedden az Európai Unió központi épületeinek éttermeiben, Brüsszelben.

Szántó András Gasztro

Mitől magyar a konyha?

Nincs új a Nap alatt. Közhely, de van benne igazság. A gasztronómia története is ismételgeti önmagát. Például a magyar konyha feletti háborgás ürügyén.

hvg.hu Gasztro

Modern magyar konyha: mi változik?

Egyre több szakács érzi úgy ma Magyarországon, hogy a lisztbe fojtott, agyonzsírozott vagy égett olajban megfáradt klasszikus magyar fogásokat ideje lenne illő tisztelettel megújítani és átmenteni a 21. század gasztronómiájába. A mozgalom nemes egyszerűséggel a Modern Magyar Konyha elnevezést kapta, élén pedig Cseh János séf áll.

hvg.hu Gasztro

Mai magyar konyha: nem a szemnek, hanem a szájnak

A könyv nagy erénye, hogy nem akar lehetetlent felvállalni, és nem állítja megoldhatatlan feladatok elé a műkedvelő szakácsokat, akiknek íródott. Bár igen jelentős előrelépést könyvelhetnénk el a hazai gasztronómiában, ha néhány ezer magyarországi vendéglátóhelyen legalább ezen a szinten főznének és tálalnának.Ez lenne az alap, a ground zero, ahonnan már csak felfelé vezet az út.

Gasztro

A magyar konyha jellegzetes fűszere - recept

Talán a legmegosztóbb fűszernövényünk. Van, aki imádja, és van, aki még a szagát se bírja elviselni. A népi gyógyászat mint görcsoldót, és puffadás gátlót ismeri. Sőt, komolyabb panaszokra kaportea fogyasztását is ajánlja, ami azért elég rosszul hangzik, még egy született kaporimádónak is.

1 2 3
Feljelentést tett a zsidózó történelemtanár ügyében Vadai Ágnes, de a rendőrség szerint nem történt bűncselekmény

Feljelentést tett a zsidózó történelemtanár ügyében Vadai Ágnes, de a rendőrség szerint nem történt bűncselekmény

Optimistábbak lettek év elejére a magyar vállalkozók, kérdés, hogy ez trendforduló-e

Optimistábbak lettek év elejére a magyar vállalkozók, kérdés, hogy ez trendforduló-e

Trump nem is 125, hanem valójában már 145 százalékos vámmal bünteti Kínát

Trump nem is 125, hanem valójában már 145 százalékos vámmal bünteti Kínát

Ez az igazi baj Trump vámőrületével

Ez az igazi baj Trump vámőrületével

Miért függesztette fel Trump a vámokat – maga döntött, vagy egy tévéinterjú térítette jobb belátásra?

Miért függesztette fel Trump a vámokat – maga döntött, vagy egy tévéinterjú térítette jobb belátásra?

Magyarországon drágultak a legnagyobbat az ingatlanok 2010 óta az EU-ban

Magyarországon drágultak a legnagyobbat az ingatlanok 2010 óta az EU-ban

A hatvanéves Kőbán Rita: Elterveztem, többet fogok sportolni

A hatvanéves Kőbán Rita: Elterveztem, többet fogok sportolni

Az Arsenal alaposan megverte a BL-címvédő Real Madridot, az Inter egy káprázatos góllal győzte le a Bayern Münchent

Az Arsenal alaposan megverte a BL-címvédő Real Madridot, az Inter egy káprázatos góllal győzte le a Bayern Münchent

„A háborútól kezdve a szép lassan átalakuló világgazdaságig bármi lehet Trump vámháborújából”

„A háborútól kezdve a szép lassan átalakuló világgazdaságig bármi lehet Trump vámháborújából”

A címlapról ajánljuk