Hírlevelek
Menü

Olvasási mód:

Betűméret:

Betűstílus:

#magyar konyha

Molnár Kata Orsolya Gasztro

Őszinte szavak a sonkáról

A sonka akkor jó, ha jól csinálják, még jobb, ha mangalica, ráadásul magyar, de a szeletelésen is sok múlik. Sőt, még az is lehet, ott dől el minden. Megvolt az első magyar Sonkakonferencia.

Szántó András Gasztro

Százéves sikersztori: az első világhírű magyar szakács

„Szárnyára kapta a hír és hordja az összes világtájak felé, mint olyan szakácsét, aki a magyar névnek külföldön dicsőséget szerzett”. E szavakkal éppen száz évvel ezelőtt, 1911-ben illette a hazai sajtó azt a magyar séfet, aki a francia ikont, Escoffier-t is barátjának tudhatta. Ha világhírű magyar konyhát emlegetünk fel, akkor érdemes tudni, ki is volt ő.

MTI Gasztro

Bablevessel emlékeznek meg rólunk Brüsszelben

Az Európai Unió soros elnökségét betöltő Magyarország nemzeti ünnepe alkalmából magyar ételeket is kínáltak kedden az Európai Unió központi épületeinek éttermeiben, Brüsszelben.

Szántó András Gasztro

Mitől magyar a konyha?

Nincs új a Nap alatt. Közhely, de van benne igazság. A gasztronómia története is ismételgeti önmagát. Például a magyar konyha feletti háborgás ürügyén.

hvg.hu Gasztro

Modern magyar konyha: mi változik?

Egyre több szakács érzi úgy ma Magyarországon, hogy a lisztbe fojtott, agyonzsírozott vagy égett olajban megfáradt klasszikus magyar fogásokat ideje lenne illő tisztelettel megújítani és átmenteni a 21. század gasztronómiájába. A mozgalom nemes egyszerűséggel a Modern Magyar Konyha elnevezést kapta, élén pedig Cseh János séf áll.

hvg.hu Gasztro

Mai magyar konyha: nem a szemnek, hanem a szájnak

A könyv nagy erénye, hogy nem akar lehetetlent felvállalni, és nem állítja megoldhatatlan feladatok elé a műkedvelő szakácsokat, akiknek íródott. Bár igen jelentős előrelépést könyvelhetnénk el a hazai gasztronómiában, ha néhány ezer magyarországi vendéglátóhelyen legalább ezen a szinten főznének és tálalnának.Ez lenne az alap, a ground zero, ahonnan már csak felfelé vezet az út.

Gasztro

A magyar konyha jellegzetes fűszere - recept

Talán a legmegosztóbb fűszernövényünk. Van, aki imádja, és van, aki még a szagát se bírja elviselni. A népi gyógyászat mint görcsoldót, és puffadás gátlót ismeri. Sőt, komolyabb panaszokra kaportea fogyasztását is ajánlja, ami azért elég rosszul hangzik, még egy született kaporimádónak is.

1 2 3
Ismét a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen adott elő a holokauszttagadó volt iráni elnök

Ismét a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen adott elő a holokauszttagadó volt iráni elnök

Megvan az engedély: Bulgária jövőre bevezetheti az eurót

Megvan az engedély: Bulgária jövőre bevezetheti az eurót

Gulyás cáfolja a BRFK-t? Azt állítja, a rendőrség ajánlotta fel Pride-helyszínnek a Kincsem Parkot

Gulyás cáfolja a BRFK-t? Azt állítja, a rendőrség ajánlotta fel Pride-helyszínnek a Kincsem Parkot

Életbe lépett a másodfokú hőségriasztás

Életbe lépett a másodfokú hőségriasztás

Gyengébb új motort kapnak az esztergomi Suzukik

Gyengébb új motort kapnak az esztergomi Suzukik

Lenullázhatja a cementet a mesterséges intelligencia

Lenullázhatja a cementet a mesterséges intelligencia

Ez történik, ha kiesik a kezéből a Samsung Galaxy S25 Edge, és pont a betonon landol – videó

Ez történik, ha kiesik a kezéből a Samsung Galaxy S25 Edge, és pont a betonon landol – videó

Új magyar reptér: az orosz turisták helyén jó helyük lenne a kínai kütyüknek

Új magyar reptér: az orosz turisták helyén jó helyük lenne a kínai kütyüknek

Ugyanannál a radarnál szedett össze 28 ezer eurónyi bírságot egy olasz gyorshajtó

Ugyanannál a radarnál szedett össze 28 ezer eurónyi bírságot egy olasz gyorshajtó

A címlapról ajánljuk