Hírlevelek
Menü

Olvasási mód:

Betűméret:

Betűstílus:

hvg.hu Gasztro

Nem a sör tehet róla

A történelmet se visszamenőleg nem lehet megváltoztatni, se előre megírni. Az viszont előfordulhat, hogy a legnagyobb héroszokról is előbb-utóbb kiderül, emberből voltak. Mint például az, akiről generációk úgy tudták, élt, él és élni fog.

Gy.Zs. Gasztro

Tökéletes gyors sajtosságok - recept

Mi tagadás, nem vagyunk túl jóban a novemberrel. Ez már nagyon ősz, de leginkább a sötét tél kezdete, még ha hivatalosan nem is oda tartozik. Ilyenkor hétköznap vacsorára ránk fér valami vidámító. Valami színes, szagos, sajtos.

hvg.hu Gasztro

Márton napi libatour

Bár a naptár csak jövő hétfőre jelzi a nevezetes Márton napot, ez senkit sem akadályozhat meg abban, hogy a mostani hétvégét libatourázással töltse.

MTI Gasztro

Biztatóan javul a magyar halfogyasztás

Az éves halfogyasztás mára meghaladja a négy kilogrammot fejenként, ami jelentősen alulmúlja a 22 kilogrammos uniós átlagot, de több a korábbi, három kilogramm körülinél.

Gasztro

A Vasember olaja

A legenda szerint 107 esztendősen szenderült jobblétre a Vasember. Erejének és hosszú életének titka az olívaolajban és a borban rejtőzött.

hvg.hu Gasztro

Kézműves Magyar Ízek Vására: vadat, halat s mi jó falat

Hatodik alkalommal, 180 kiállítóval jelentkezik e hét péntekjén a Kézműves Magyar Ízek Vására. Az idén a Magyarországon található vadak és halfajták kerülnek terítékre november 8-10. között a budapesti Millenáris B épületében. A mostani rendezvényen 30 termelő részvételével szabadtéri vásár is csatlakozik a kézműves seregszemléhez, ahol a hagyományos húskészítmények mellett vad és hal különlegességek között is válogathatnak az érdeklődők.

hvg.hu/ élelmiszer online Gasztro

Magyar manna Észtországnak

A Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) támogatásával 11 magyar vállalkozás vesz részt ezekben a napokban a 15. alkalommal megrendezett Tallinn FoodFair 2013 Nemzetközi Élelmiszeripari Kiállításon.

Szántó András Gasztro

Városképet formált a "Főváros Dajkája"

Ma, amikor minden sarkon találunk akár éjjel-nappali boltot is, ahol beszerezhetjük a napi betevő tejünket, sajtunkat, elég nehéz elképzelni, hogy még az 1800-as évek végén is mekkora szervezést igényelt az ilyesmi. Éppen 130 éve, hogy székesfővárosunkban megalakult a Központi Tejcsarnok Szövetkezet.

hvg.hu Gasztro

Íme három forró koktéltipp őszre

A hűsítő italok ősszel háttérbe szorulnak, sokkal inkább előnyben részesítjük a forró finomságokat. Íme három koktélrecept a hűvösebb időkre!

Tóth Sándor Gasztro

Jön a misztikus, hét ízű sonka - exkluzív recepttel

Madrid főterén második alkalommal kerül sor október 31. és november 3. között a nagy sonkavásárra, amelyet a világmárkának számító leghíresebb sonkafajtájának, az Ibérico bellotának szentelnek.

hvg.hu Gasztro

Körkép: nem lehetetlen Budapesten az 500 forintos menü

Nem lehetetlen meleg ételhez jutni 500-600 forintért Budapesten a diákoknak. A BME és az ELTE lágymányosi campusának környékén több helyen is adnak olcsó ebédet, bár van, ahol kérik ehhez a diákigazolványt. Van, ahol már 500 forintért kapható menü, 190-ért zöldbableves és százért palacsinta – derül ki az Eduline körképéből.

T. S. Gasztro

Nyugdíjba megy az elnöki főszakács

Bernard Vaussion 40 évig főzött-sütött a francia államfőknek, eközben számtalan magas szintű vendég kulináris ízlését tapasztalta meg. Október 30-án búcsúzik eddigi munkahelyétől, az elnöki palota alagsorának 500 négyzetméteres konyhájától.

MTI Gazdaság

5 év után először ismét nőtt a borfogyasztás a világon

Az idén 9 százalékkal, 281 millió hektoliterre nő a megtermelt bor mennyisége, a borfogyasztás pedig eléri a 245 millió hektolitert. A három legnagyobb bortermelő ország a világon továbbra is Olaszország, Franciaország és Spanyolország. Románia is ott van az élvonalban.

Csíki Sándor Gasztro

Münchenben dolgozik a legjobb magyar séf

A „Hagyomány és Evolúció” mára kétségtelenül Magyarország legjelentősebb professzionális szakácsversenye lett. Idén a fődíjat Molnár Gábor, a müncheni Geisel’s Vinothek séfhelyettese kapta.

TA Plázs

Megnyílt Magyarország legolcsóbb étterme

A chips és a hamburger is lehet egészséges, és fasírtot is csinálhatunk anélkül, hogy a végén le kelljen itatni róla a tocsogó olajat. Lehet élni hús, sajt, túró, cukor, tojás és liszt nélkül? Budapest legújabb éttermében azt mondják: igen. Elég, ha gyümölcsökben, zöldségekben és magvakban gondolkodunk. Mindezt kizárólag nyersen. Közép-Európa egyetlen nyers éttermében, az Élet Éttermében jártunk.

1
65 66 67 68 69
234
„Észrevettem, hogy a felvételi időszakában vagdosni kezdte magát” – a gyerekek mentális állapotán is nyomot hagyott a Covid

„Észrevettem, hogy a felvételi időszakában vagdosni kezdte magát” – a gyerekek mentális állapotán is nyomot hagyott a Covid

Még mindig hosszú árnyékot vet az EU-ban az Elios-ügy

Még mindig hosszú árnyékot vet az EU-ban az Elios-ügy

Tóth József MSZP-s polgármester fia lesz a Tisza Párt kampányfőnöke

Tóth József MSZP-s polgármester fia lesz a Tisza Párt kampányfőnöke

Nem volt terrorcselekmény a magdeburgi tömeges gázolás a német ügyészség szerint

Nem volt terrorcselekmény a magdeburgi tömeges gázolás a német ügyészség szerint

Megszólalt az ukrán hadifogságba esett észak-koreai katona – állítja, fogalma sem volt, hová viszik

Megszólalt az ukrán hadifogságba esett észak-koreai katona – állítja, fogalma sem volt, hová viszik

Minden USA-ban élő honfitársának védelmet ígért Mexikó elnöke

Minden USA-ban élő honfitársának védelmet ígért Mexikó elnöke

A lengyel kormány hazavárja a Trump elnök által várhatóan deportálandó lengyeleket

A lengyel kormány hazavárja a Trump elnök által várhatóan deportálandó lengyeleket

Bűnösnek vallotta magát a fiú, aki három kislányt késelt halálra Southportban

Bűnösnek vallotta magát a fiú, aki három kislányt késelt halálra Southportban

Javítóintézetre ítélte a bíróság az iskolai lövöldözést tervező miskolci fiatalt

Javítóintézetre ítélte a bíróság az iskolai lövöldözést tervező miskolci fiatalt

A címlapról ajánljuk