Szeretne azonnal értesülni a legfontosabb hírekről?
Az értesítések bekapcsolásához kattintson a "Kérem" gombra!
Az értesítés funkció az alábbi böngészőkben érhető el: Chrome 61+, Firefox 57+, Safari 10.1+
Köszönjük, hogy feliratkozott!
Hoppá!
Valami hiba történt a feliratkozás során, az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
Már feliratkozott!
A böngészőjében az értesítés funkció le van tiltva!
Ha értesítéseket szeretne, kérjük engedélyezze a böngésző beállításai között, majd az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
Talán a legmegosztóbb fűszernövényünk. Van, aki imádja, és van, aki még a szagát se bírja elviselni. A népi gyógyászat mint görcsoldót, és puffadás gátlót ismeri. Sőt, komolyabb panaszokra kaportea fogyasztását is ajánlja, ami azért elég rosszul hangzik, még egy született kaporimádónak is.
A nyáron Barcelonába látogatóknak különleges kulináris élményt kínál a híres Gaudi ház, a Casa Mila. A katalán főváros az idén júliusra igazi gasztronómiai csemegét tartogat.
Művészek, újságírók, szakírók,a X. VinAgora Nemzetközi Borverseny média zsűrije is meghozta döntését. Vakkóstoláson választották ki, hogy a már aranyérmes borok közül, három kategóriában, melyik érdemelje ki a Média Különdíjat.
Évek óta szó szerint szájról szájra jár a hír a Balaton partjáról, miszerint van egy jó étterem Szemesen. Ahova télen is benyithatunk. Csúcsközelben egy vidéki vendéglő, ami többek között az idén a Vendéglátás szaklap alapította „Az év konyhája díjat” is elnyerte. Ezen a konyhán a kezdetektől Jahni László főz.
Új sorozatunkban a hazai cukrászszíntér feltérképezésére vállalkozunk. Első állomásunk a ma is prosperáló legrégebbi magyar cukrászdinasztia, az Auguszt farkasréti műhelye.
A gasztrokönyvek piacán is egyre erősebb a verseny, vannak bizonyos hívószavak, képek, amelyeket érdemes elhelyezni a borítón, ha a kiadó sok vásárlót szeretne. Így kerülhet egy olyan kötet címébe is a Provence szó, borítójára pedig tipikus provanszi látkép, amelynek semmi köze sincs a dél-francia vidékhez.
A Közép-Európa bor-iránytűjének tartott VinAgora Nemzetközi Borversenyt június 18-21. között rendezték meg Sopronban. A 10. alkalommal meghirdetett versenyre 542 borminta érkezett az öt kontinens 21 országából.
Bő ötven évvel ezelőtt a belga sörfőzők szinte észre sem vették, de majdnem megfeledkeztek a több évszázados múltra visszatekintő búzasörükről. Szerencsére azonban jött egy tejesember, aki figyelmeztette őket.
Prágában május 22. és 31. között rendezték meg a második Cseh Sörfesztivált, ahol harminc sörfőzde több mint hetvenféle csapolt sört vonultatott fel. Budapest – ezen a téren igyekezve nem lemaradni –, szintén másodszor tartotta meg múlt hét végén a bohémiai sörök fesztiválját.
Bajban vannak a franciák jellegzetes kisvendéglői, a bistrot-k. Fennmaradásukat veszélyezteti a gazdasági válság, a szokásokat megváltoztató divat, az egyre gyorsabb életritmus.
Az Egyesült Királyságban június 10-én ünnepelték Fülöp, edinburghi herceg 88. születésnapját. Ez alkalomból II. Erzsébet igazi meglepetést tartogatott férjének: a palota konyhakertjében legelsőnek beérett gyümölcsöt, a Cambridge Favourite névre keresztelt, saját termesztésű, válogatott epret adták fel az ünnepi asztalra.
Sorozatunkban eddig csak külföldön piacoltunk. Mostantól a külhoni forgolódás mellett szeretnénk kis hazánkban is körülnézni. Milyenek a mi piacaink? Vannak-e még olyan kofák, mint például a híres székesfehérvári Kati néni? Aki sajnos már náluk is csak emlék.
A bornak divatja van manapság, és divatja a borról való írásnak is. A könyvesboltokban lassacskán méterrel lehet mérni a boros témában íródott szak- és ismeretterjesztő irodalmat.
Ami tuti, az a pálinka. Meg természetesen bor, némi pörkölt, gulyás, grillezett hús, halászlé, kemencében sült lángos, rétes és marcipán. Ennyiből állna 1100 év magyar gasztronómiája?
Egyes ételek jóval több kalóriát tartalmaznak, mint mások, de hogyan is néz ki ez a különbség a valóságban? Nézzük meg, s legközelebb lehet, hogy kétszer is meggondoljuk, melyiket együk.
Omlásában súlyos a légvár – mondta Orbán Viktor húsz évvel ezelőtt. Utolérte az omlás, és súlyosnak ígérkezik. Sarokba szorította magát, és most harap. Vélemény.