Töltsünk le mindent egyszerűen Windows 7-tel is!

Töltsünk le mindent egyszerűen Windows 7-tel is!

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Hogy egészen pontosan mitől speciálisan „Windows 7” letöltőprogram az Orbit, az nem derült ki.

 Hogy egészen pontosan mitől speciálisan „Windows 7” letöltőprogram az Orbit, az nem derült ki. Tény, hogy szuperül működik Win7 alatt, de ugyanúgy használható a Vista vagy akár az XP esetében is. 

A szoftver ingyenes és spyware-mentes, ráadásul magyar nyelven is elérhető, Toldy Zoltán jóvoltából. De mit is tudunk vele letölteni? Nos, kis túlzással bármit, ami a weben található. Youtube, MySpace vagy egyéb streaming videó – csak egy kattintás, és máris a miénk. Az olyan fájlmegosztó oldalak, mint a Rapidshare vagy a Megaupload meg se kottyannak a szoftverek (aki ismeri például a Rapidshare-t, az tudja, hogy alapesetben nagyon idegőrlő onnan letölteni). De ha találunk egy flash-játékot, azt is egy klikkeléssel letölthetjük. Összességében tehát elmondható, hogy kevés olyan dolog található ma a neten, amit az Orbittal ne tudnánk letölteni. 

A szoftver használata borzasztó egyszerű. Telepítés után beépül a böngészőbe, így jobb egérklikkre lesz egy új menüpontunk. Csak kattintsunk bárhol, és máris lementhetjük a szóban forgó tartalmat. Flash esetében a jobb kattintás persze nem működik, ezt az Orbit úgy oldja meg, hogy egy „mouseover” menü jelenik meg, ha az egeret odavisszük.

A lényeg persze a sebesség: az Orbit átlagosan 20-30 százalékkal gyorsabb, mint amikor simán böngészőből töltünk le egy képet vagy egy videót, arról nem is beszélve, hogy hagyományos úton nem is tudunk mindent letölteni. Mivel letöltés-vezérlőről van szó, a megszakadt letöltéseket is tudjuk folytatni, sőt időzíthetjük/beoszthatjuk letöltéseinket, ha esetleg nagyobb állományokat szeretnénk a gépünkre varázsolni.

Még egy szűrő opció is helyet kapott, ahol beállíthatjuk, hogy milyen típusú fájlok kellenek egy adott oldalról (vagy site-ról). Az Internet Explorerbe és az Operába csodásan beépül a program, és persze a Firefoxba is, bár itt már akadnak gondok, például a flash-letöltés nem mindig működik megfelelően. Összességében azért elmondható, hogy az Orbitot Internet Explorer „alá” lett tervezték, és ez meg is látszik rajta. Viszont, mint említettük, ingyenesen letölthető (a magyar nyelvű csomag külön található itt) Hungarian Translation, ráadásul memóriát is alig fogyaszt, a gépet pedig egyáltalán nem fogja vissza, legalábbis mi nem tapasztaltunk semmi ilyet (ellentétben például a Down Them All-lal, ami még a legerősebb gépet is kifekteti egy memory-leak miatt). A fájlmegosztók támogatása miatt (a Rapidshare-től a Filefrontig kb. ötven szolgáltatást támogat, teljes lista itt), különösen megér egy próbát az Orbit Downloader.

Hozzászólások