Rég volt ennyire bizonytalan, mit mutat be a Samsung februárban

Rég volt ennyire bizonytalan, mit mutat be a Samsung februárban

Utolsó frissítés:

Pavló Péter Szerző:

Pavló Péter
Pavló Péter
Tetszett a cikk?

Az biztos, hogy a Samsung néhány héten belül előáll a Galaxy S20-család tagjaival, az új összecsukható mobil körül azonban egyre több a kérdőjel. Még az is lehet, hogy kettő jön belőle egyszerre. Vagy az is, hogy most egy sem.

Ahogy közeledik a Samsung február 11-i bemutatója, úgy kerül elő egyre több információ arról, hogy milyenek lesznek a dél-koreai cég új csúcsmobiljai. Az elmúlt hetekben felpörögtek ezek a szivárogtatások: kikerült a netre például az érkező Galaxy S20-család komplett specifikációs listája, és az is kiderült, hogy a korábban csak Galaxy Fold 2 néven emlegetett összehajtható okostelefon valójában a Galaxy Z Flip nevet viseli majd – talán.

És ez utóbbi, a "talán"-faktor bővült most. Amikor még mindenki úgy tudta, hogy Galaxy Fold 2 lesz az összecsukható mobil neve, felröppent az a hír, hogy a készülék megkapja majd a Galaxy S20-ba bekerülő 108 megapixeles szenzort. Most azonban a pontos szivárogtatásairól ismert Ishan Agarwal azt írta Twitteren, mégsem kerül majd be ez a kamera a Z Flipbe. Helyette egy 12 megapixeles egység foglal majd helyet a készülék hátoldalán.

További érdekesség a fenti bejegyzésből, hogy a Galaxy Z Flip 6,7 colos Dynamic AMOLED kijelzővel érkezhet meg, az előlapi kamerája 10 megapixeles lehet, a készülékben pedig 256 GB-nyi tárhely bújhat meg. Mindezt egy 3300 mAh-os akkumulátor szolgálja ki, amihez 15W-os gyorstöltő jár – állítja a szivárogtató.

Ami viszont még ezeknél a paramétereknél is érdekesebb kérdés, hogy valóban ez – vagyis a középen félbe hajtható készülék – jelenik-e majd meg február 11-én. A Samsungtól ugyanis előkerült egy új fotó, ami lényegében áthúzhat minden eddigi információt, ami a Z Flip kinézetéről jelent meg.

A szóban forgó készülék a Galaxy Z nevet viseli – legalábbis a kiszivárgott kép alapján –, amit nem egy, hanem két helyen lehetne meghajlítani, épp olyan alakúra, mint egy Z betű.

©

A logika azt mondatja, a februári bemutatón jön majd egy összehajtható okostelefon – már csak azért is, mert a Galaxy Foldot épp egy évvel korábban mutatták be. Az is valószínűnek tűnik, hogy az elődnél olcsóbb változatról rántják majd le a leplet, hiszen a cél hosszú távon is az, hogy felpörgessék ezeknek a készülékeknek az eladását. Ráadásul hasonlóra készül a rivális Huawei.

Az viszont szinte teljes mértékben kizárt, hogy a Galaxy S20, Galaxy S20+ és a Galaxy S20 Ultra mellé további két telefont mutasson be a Samsung. Könnyen lehet, hogy a fenti képen látható Galaxy Z-t őszre tartogatja a dél-koreai cég, csak épp hamarabb szivárgott ki a készülék fotója. És akkor ebbe az egész történetbe még bele sem kevertük azt a forgatókönyvet, hogy jöhet a Galaxy One, ami talán az a Galaxy S11, ami most Galaxy S20-nak tűnik.

Most tehát a szokásosnál is nagyobb a bizonytalanság a kiszivárgott információk helyességét illetően. Akárhogy is, február 11-én minden eldől majd – addig viszont még van bő három hét, ami ebben az iparágban egy bemutató előtt nagyon hosszú idő, vélhetően több újabb információmorzsa is belefér majd.

Ha kíváncsi, mivel áll elő a Samsung február 11-én, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.