Hírlevelek
Menü

Olvasási mód:

Betűméret:

Betűstílus:

#Gasztronómia

hvg.hu hvg360

Hasbeszélő: Asztalhoz ültünk mind a két Babkában, és az egyik jobb volt, mint a másik

Jártunkban-keltünkben megéhezünk, megszomjazunk, megállunk „kispiszkostól” a fine diningig. Nosztalgiázunk és felfedezünk, megyünk az emlékeink után, rábízzuk magunkat a véletlenre, vagy éppen nagyon is tudatosan keresünk valami újat. Aztán elmeséljük, mondjuk a magunkét. A vendégét – mert mi vagyunk a mindenkori vendég. Felbukkanásunk bárhol várható. Most éppen a Pozsonyi út két sarkán.

hvg.hu hvg360

Hasbeszélő: Meglepetés a Fény utcai piacon

Jártunkban-keltünkben megéhezünk, megszomjazunk, megállunk „kispiszkostól” a fine diningig. Nosztalgiázunk és felfedezünk, megyünk az emlékeink után, rábízzuk magunkat a véletlenre, vagy éppen nagyon is tudatosan keresünk valami újat. Aztán elmeséljük, mondjuk a magunkét. A vendégét – mert mi vagyunk a mindenkori vendég. Felbukkanásunk bárhol várható. Most éppen Budán, a Fény utcában.

hvg.hu Élet+Stílus

Már lehet szavazni az Ország Sörére

Elrajtolt az az online szavazás, amelyen a sörrajongók eldönthetik, milyen recept alapján készüljön el az Ország Söre, illetve kiválaszthatják az Ország Kisüzemi Főzdéjét is.

hvg.hu hvg360

Julia Child élete Franciaországban – 1. rész: Tehát így néz ki egy igazi francia férfi

A francia konyha művészete című legendás szakácskönyv szerzője, Julia Child 1948-ban érkezett Párizsba a férjével. Alig beszélt franciául, és a főzéshez sem konyított, azonban hamar rájött, hogy Franciaország az ő „szellemi hazája”, a főzés pedig a szenvedélyévé vált. Szerelmes lett a francia konyhába, az ízeibe, a történetébe, a végtelen variációiba, a szigorú alapelveibe, a kreativitásába és a csodálatos emberekbe. A HVG Könyvek által megjelentetett szórakoztató memoárjából most több részt is közlünk.

HVG Könyvek HVG Könyvek

Főzés borral: ezért nem mindegy, mit használunk

A borok és párlatok serkentően hatnak az ételekre, ahogy az emberekre is, akik elfogyasztják ezeket. Kiemelik egy alapanyag jó tulajdonságait, de tönkre is tehetik - mutat rá könyvében Julia Child sztárszakács. Részlet A francia konyha művészete című kiadványból.

Nemes Nikolett Élet+Stílus

„A szakácsoknak, séfeknek kutya kötelességük lenne kimenni dolgozni a földekre”

Tischler Petra a Michelin-csillagos éttermi konyhát hátrahagyva privát séfként ma már a saját útját járja. Hazaköltözött Szekszárdra, ahol veteményese és gyümölcsöse van, és keményen kritizálja azokat a szakmabelieket, akiknek fogalmuk sincs arról, mi történik a természetben. „Kitalálják, hogy nekik csak olyan cukkini kell, ami 16 és 18 centi között van, mert abból tudnak szép kockákat kivágni, de az élet nem egy laboratórium” – mondja. Interjúnkban többek között celebséfekről is beszélgettünk, és arról, hogy miért nem főz paprikás krumplit.

HVG Könyvek HVG Könyvek

Sárközi Ákos: Ez a legfontosabb eszköz a konyhában

Nem kérdés, hogy a legfontosabb eszköz a konyhában a kés - vallja Sárközi Ákos sztárséf. Így lettem séf című könyvében tippeket is ad arra, mire figyeljünk a különböző kések és vágódeszkák kiválasztásakor, használatakor. Részlet.

hvg.hu Élet+Stílus

Húzott egy merészet, ananászos pizzával állt elő a híres nápolyi pizzaséf

Gino Sorbillo szerint sokan úgy mondanak véleményt bizonyos ételekről, így például az inkriminált ananászos pizzáról is, hogy soha nem kóstolták, csak az előítélet beszél belőlük. Ezt próbálja megváltoztatni a saját receptjével, amiben nyoma sincs paradicsomos szósznak, cserébe háromféle füstölt sajtot és karamellizált ananászt használ feltétnek.

Nemes Nikolett hvg360

Mautner Zsófi: Egyáltalán nem igaz, hogy a vidéki konyha a hús krumplival

Új szakácskönyvvel jelentkezett Mautner Zsófi, aki, bár bevallottan a nemzetközi, egzotikus fűszerekben gazdag, ázsiai és közel-keleti ízek rajongója, ezúttal egy alföldi falu, Kunmadaras gasztronómiai örökségéből merít. Ami egyben családi örökség is, a gyerekként ott töltött nyaraknak, a nagyszülők verandás házának emléke, a pompás húsleveseké, a sparhelten készülő kacsasülté és a roppanós barackbefőtteké. Egyebek között arról beszélgettünk vele, hogyan lehet visszahozni a nosztalgiával átitatott ízélményeket, elképzelhető lesz-e fügével, amit régen a barackos gombóc jelentett, és hogy miért kegyetlen a téli falu. Interjú.

1 2 3 4 5 6 7
52
A focizsenitől a színészóriásokig – tőlük is búcsúzott a világ 2024-ben

A focizsenitől a színészóriásokig – tőlük is búcsúzott a világ 2024-ben

Mire számíthatunk 2025-ben a bűnözőktől? Erre a 6 dologra valószínűleg igen

Mire számíthatunk 2025-ben a bűnözőktől? Erre a 6 dologra valószínűleg igen

Megölte az anyját egy nő Csepelen

Megölte az anyját egy nő Csepelen

Külföldi turisták haltak meg szén-monoxid-mérgezésben olaszországi szálláshelyükön

Külföldi turisták haltak meg szén-monoxid-mérgezésben olaszországi szálláshelyükön

Tömeges gázolás történt egy szöuli piacon

Tömeges gázolás történt egy szöuli piacon

Tücsök, bogár, laborhús – jönnek az alternatív fehérjeforrások

Tücsök, bogár, laborhús – jönnek az alternatív fehérjeforrások

10 új autó, amit nagyon várunk 2025-ben – magyarországi modellek is főszerepben

10 új autó, amit nagyon várunk 2025-ben – magyarországi modellek is főszerepben

Börtönre ítélték a belgrádi iskolai ámokfutó szüleit

Börtönre ítélték a belgrádi iskolai ámokfutó szüleit

Elmarad a tűzijáték Pápán

Elmarad a tűzijáték Pápán

A címlapról ajánljuk