Hírlevelek
Menü

Olvasási mód:

Betűméret:

Betűstílus:

#gasztronómia

HVG360 hvg360

Hasbeszélő: Világbékekonyha, avagy a legendás Reuben-szendvics Budapesten

Jártunkban-keltünkben megéhezünk, megszomjazunk, megállunk „kispiszkostól” a fine diningig. Nosztalgiázunk és felfedezünk, megyünk az emlékeink után, rábízzuk magunkat a véletlenre, vagy éppen nagyon is tudatosan keresünk valami újat. Aztán elmeséljük, mondjuk a magunkét. A vendégét – mert mi vagyunk a mindenkori vendég. Felbukkanásunk bárhol várható. Most éppen a Rózsadombon kötöttünk ki egy szendvics erejéig.

gyézsé hvg360

Hasbeszélő: Egy Hely, igen, nagybetűs, a Vízivárosban, a Vár alatt

Jártunkban-keltünkben megéhezünk, megszomjazunk, megállunk „kispiszkostól” a fine diningig. Nosztalgiázunk és felfedezünk, megyünk az emlékeink után, rábízzuk magunkat a véletlenre, vagy éppen nagyon is tudatosan keresünk valami újat. Aztán elmeséljük, mondjuk a magunkét. A vendégét – mert mi vagyunk a mindenkori vendég. Felbukkanásunk bárhol várható. Most éppen Vízivárosban jártunk, a Vár alján.

Révész Sándor hvg360

Főzni nem tudott, csak ízeket komponálni – 140 éve született Gundel Károly, aki világhírűvé tette a magyar vendéglátást

Egy bajor család alapozta meg a „magyaros vendéglátás” világhírét. A 140 évvel ezelőtt, 1883. szeptember 23-án született Gundel Károly adaptálta a magyar konyhát az európai gasztronómiához. Arra született, hogy híres apja árnyékában éljen, de a hírneve túlnőtt még az apjáén is. Sohasem főzött, de híres ételek hosszú sorát ihlette és alkotta meg. Az ő szakácskönyveiből ismeri a világ a magyar konyhát. A páratlanul népes család élete tele volt sikerekkel és tragédiákkal. Magyar és világhírességek tömegei kötődtek a Gundelekhez és vendéglőikhez.

gyézsé hvg360

Hasbeszélő: Baszk-latin-amerikai bisztró Óbudán, felsőfokon

Jártunkban-keltünkben megéhezünk, megszomjazunk, megállunk „kispiszkostól” a fine diningig. Nosztalgiázunk és felfedezünk, megyünk az emlékeink után, rábízzuk magunkat a véletlenre, vagy éppen nagyon is tudatosan keresünk valami újat. Aztán elmeséljük, mondjuk a magunkét. A vendégét – mert mi vagyunk a mindenkori vendég. Felbukkanásunk bárhol várható. Most éppen egy régi óbudai gyártelepen, vadonatúj fúziós lelőhelyen.

HVG Könyvek HVG Könyvek

Mi kerülhet a borokba titokban?

A legtöbben a bort kézműves terméknek tekintik, amit szőlőből készítenek. Valójában azonban a szulfitok, a tojás és a tej kivételével a legtöbb adalék- és segédanyagot titokban használják, a borosüvegek címkézésére vonatkozó jogszabályok hiányosságai miatt - mutat rá Isabelle Legeron, a világ egyik legismertebb natúrborásza. Részlet a Natúr borok című könyvből.

1 2 3 4 5 6 7
52
Hasbeszélő: Majdnem elbagatellizált ebéd egy patinás budai villában

Hasbeszélő: Majdnem elbagatellizált ebéd egy patinás budai villában

Az MI keresztapja szerint nő annak a veszélye, hogy a gépi értelem kiirtja az emberiséget

Az MI keresztapja szerint nő annak a veszélye, hogy a gépi értelem kiirtja az emberiséget

48 tűzesethez vonultak ki a tűzoltók karácsony első napján

48 tűzesethez vonultak ki a tűzoltók karácsony első napján

Régen volt olyan választás, amelyiken így ráijesztettek a Fideszre – 2024 krónikája

Régen volt olyan választás, amelyiken így ráijesztettek a Fideszre – 2024 krónikája

A haditengerészettel védi Észtország a megmaradt tenger alatti elektromos kábelét

A haditengerészettel védi Észtország a megmaradt tenger alatti elektromos kábelét

Egymilliárd dollár fölé nőtt egy amerikai lottó főnyereménye

Egymilliárd dollár fölé nőtt egy amerikai lottó főnyereménye

48 tűzesethez vonultak ki a tűzoltók karácsony első napján

48 tűzesethez vonultak ki a tűzoltók karácsony első napján

Az ügyvivő államfőt is kigolyózta a dél-koreai parlament

Az ügyvivő államfőt is kigolyózta a dél-koreai parlament

Süddeutsche-vélemény: Orbán megmutatta, mennyire destruktív és veszélyes

Süddeutsche-vélemény: Orbán megmutatta, mennyire destruktív és veszélyes

A címlapról ajánljuk