HVG Extra Pszichológia Pszichológia magazin

Ki álmodta meg az életét? Ön vagy a szülei?

Vannak családok, ahol több generáción át ugyanazt a hivatást választják, és olyanok is, ahol a gyerek a szülő meg nem valósított karrierálmát futja be. Mi lehet az előnye és a hátránya az ilyen pályaválasztásnak?

hvg.hu Karrier

Milyen szakra felvételizzen jövőre?

Október 9-én rendezik meg az Eötvös Loránd Tudományegyetem Karrierközpontja által szervezett ELTE Pályaválasztási Nap, amelyre az ország minden részéből várják a középiskolásokat. A rendezvényen a felvételi eljárással, egyetemi keretszámokkal kapcsolatos alapvető információkról tájékozódhatnak az érdeklődők.

hvg.hu Karrier

Nem akarnak középszerű munkát a fiatalok

Kapunyitási pánik, mozaik-érettség és a középszerű munkától való félelem jellemzi a mai 17-18 éves fiatalok továbbtanulással, pályaválasztással és jövőképével kapcsolatos attitűdjét - derült ki az Új Nemzedék Jövőjéért Program keretében készült ifjúságkutatás legfrissebb eredményeiből. A megállapítások összhangban állnak az a nyári könnyűzenei fesztiválokon „turnézó”, Új Nemzedék Plusz pályaorientációs tanácsadói által levont következtetésekkel.

hvg.hu Karrier

Állásbörzék Észak-Magyarországon

Állásbörzéket, pályaválasztási kiállításokat rendez Szabad a pálya elnevezéssel november 10 és 18. között az Észak-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ Salgótarjánban, Miskolcon és Egerben.


A címlapról ajánljuk