Szeretne azonnal értesülni a legfontosabb hírekről?
Az értesítések bekapcsolásához kattintson a "Kérem" gombra!
Az értesítés funkció az alábbi böngészőkben érhető el: Chrome 61+, Firefox 57+, Safari 10.1+
Köszönjük, hogy feliratkozott!
Hoppá!
Valami hiba történt a feliratkozás során, az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
Már feliratkozott!
A böngészőjében az értesítés funkció le van tiltva!
Ha értesítéseket szeretne, kérjük engedélyezze a böngésző beállításai között, majd az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
Tévhit, hogy télen nehezebb ételekre van szükségünk. Ha szervezetünket nem terheljük zsíros ételekkel, amelyeknek megemésztése több energiát igényel, akkor a hőtermelésre tud koncentrálni. De ha nagy tápértékű, melegítő hatású ételeket eszünk, akkor nagyobb az esélyünk arra, hogy megfázás és plusz kilók nélkül vészeljük át a fagyos napokat.
Az alacsony alkoholtartalmú vörös az igazi, lehetőleg Franciaországból. Legalábbis a németek, a britek, az amerikaiak és a kínaiak szerint. Nem mondhatjuk, hogy jelentéktelen kisebbségről van szó.
Nyolc éve, hogy a Vendégségben Miskolcon programsorozatból kinőve önállósította magát a Miskolci Kocsonyafesztivál. Az idén február 24-26. között is számíthatnak több tízezer érdeklődőre, de előbb tőzsdére viszik a kocsonyát.
Sok szó esik mostanság a tudatos vásárlásról, de kevesebb a tudatos főzésről. Pedig nem elég a boltban vagy a piacon okosnak és körültekintőnek lenni, az elkészítés módján, a munka megszervezésén legalább annyi múlik. A jelszó: olcsón, praktikusan, jót.
Lehet, hogy március elejéig még vadászati tilalom van a fajdkakasra, de célzóvizet már ihatunk. Legalábbis annyit s addig, míg felismerjük a palackon az ikonikus fajdkakast.
A Magyar Bor Akadémia minden esztendőben gálaebédet ad az Év Bortermelője díj birtokosának tiszteletére. A legutóbbi hétvégén Vida Péter szekszárdi borászt ünnepelte a szakma a Royal Corinthia szállóban.
Éppen ideje volt, hogy nyisson egy hely Budapesten, ahol csak kézműves magyar sörök vannak csapon – szögezi le ex katedra a Folyékony Kenyér jegyzője, és mi ezzel messzemenően egyetértünk.
Finnországban tizennegyedik alkalommal mérték össze tudásukat a világ legjobb bártenderei a Nemzetközi Finlandia Vodka Kupa verseny keretében. Hazánkat az ország csúcsmixere, Csatlós Máté képviselte, aki a rendkívül erős mezőnyben a legjobb tíz között végzett Helsinkiben.
Szerintünk a mindenkori közétkeztetők nagyon is jól tudják, mi az a gezemice. Legfeljebb a menzázó ifjúságnak lehet kínai ez az ősmagyar szó, ami gazmota alakban gizgazt jelentett.
Most, hogy a havi fix jelentős részét gázszámlára költjük, érdemes kigondolni, mely egyszerű, vagy legalábbis egyszerűnek tűnő, ám ízletes harapnivalóval lehet a belső energiatermeléshez szükséges kalóriát bevinni a szervezetünkbe. Mi most a vajas kenyérre mozdulunk.
Az idén tovább bővült a Kiváló Magyar Élelmiszer védjeggyel ellátott termékek listája. A gyártók képviselői ünnepélyes díjátadó keretében kapták meg a védjegyviselési jogot a Foodapest szakkiállításon.
Tíz arab állam nagyköveteinek részvételével tette le Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter egy új élelmiszeripari gyártócsarnok alapkövét Hajdúböszörményben.
Idén harmadszor rendezik meg Budapesten Közép-Európa legnagyobb boros seregszemléjét. A március végén sorra kerülő VinCE-re ráhangolódásként boroztunk, moziztunk, és felidéztük a franciaországi és kaliforniai borok 1976-os legendás összecsapását.
Biztosan sokan vagyunk, akiknek a csirkeszárny gyerekkorában csak aprólék volt, amivel a leves készült, és legfeljebb a nagymama kotorászta ki a tálból. Mi meg igyekeztünk kikanalazni a húsosabb részeket, és a májat meg esetleg a zúzát.
A japán Takeru Kobayashi versenyevő nyerte a Super Bowl döntő előtt rendezett Wing Bowl versenyt. 337 csirkeszárnyat evett meg, legyőzve a háromszoros amerikai csirkeszárny-evő bajnokot Jonathan "Super" Squibb-et.
Hogy jó ötlet volt-e a Vajdahunyad várából a főváros szívébe terelni a disznókat, ezen a hét végén eldől. Mangalicafesztivál mától három napon át a budapesti Szabadság téren.
Egyik legújabb kori szólásunk, hogy trend a lelke mindennek. E mottó jegyében négy esztendővel ezelőtt adta közre először éves gasztro körképét a Food&Wine. Jó szokását megtartotta, most is körbenézett a világban és idehaza, hogy feltálalja a 2012-es évet.