A Huawei titokban már elkezdte kidolgozni a haditervet a Google ellen

A Huawei titokban már elkezdte kidolgozni a haditervet a Google ellen

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Hogy minél kevésbé függjenek a Google-től, a Huawei már tavaly elkezdte megszilárdítani saját alkalmazásboltjának alapjait.

A Huawei már korábban is hangsúlyozta, hogy vészhelyzet esetén megvan a tervük az Android leváltására. Az új rendszer mellett azonban valamilyen alkalmazásboltra is szükségük van, hogy a felhasználók a programokat le tudják tölteni készülékeikre. A Bloomberg most ezzel kapcsolatban közöl érdekességeket.

A cikk szerint a kínai gyártó már tavaly mozgolódásba kezdett ezen a téren, ugyanis számos fejlesztővel kapcsolatba lépve segítséget ajánlottak nekik az alkalmazások átalakítására, hogy azokat a Huawei-féle App Galleryben is elérhetővé tegyék. A bolt most is elérhető, habár a felhasználók nagy része a Play áruházat használja.

A jelek szerint a Huawei nem csak alternatívát nyújtana a felhasználók számára, saját felületével konkurenciát is állítana a Google-nek. Mindez jól egybecseng az alapító Zsen Cseng-fej szavaival, aki a vasárnap kipattant ügyre (is) reagálva úgy fogalmazott: Amerika kevés lesz, ha velük akarnak packázni.

[Mit jelent a Huaweinek adott 90 napos haladék? Lesznek új telefonok?]

Nagy kérdés azonban, mit sikerül elérnie a gyártónak egy Play áruházzal szemben, amely alkalmazások sokaságát kínálja az androidosoknak. Ráadásul több fejlesztő a Google-lel kötött együttműködés eredményeként szállítja a programjához tartozó frissítéseket és vadonatúj funkciókat. A Huawei szerint erőforrás terén is jól állnak, azonban tegyük hozzá: ez a sikerhez önmagában nem elég.

A kínai gyártó helyzetét az amerikaiakkal zajló kereskedelmi háború is nehezíti. És azt sem szabad elfelejteni, hogy épp az amerikai cégek közt akadnak olyanok, melyek alkalmazásai (például a Facebook) az okostelefonok lelkét jelentik a felhasználók számára. Márpedig azok nélkül aligha vihető sikerre egy kezdeményezés.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások