hvg.hu Itthon

Kanadai rabbira támadtak egy budapesti plázában

A külföldi férfit megütötték, a fejéről leverték a kipát. A támadásnak a rabbi családja is szemtanúja volt. A rendőrség garázdaság miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen.

Gergely Zsófia Itthon

Eltörölt pénzbírság: megúszták a kisoroszlán plázás nyaggatását

Sajátos kanyart vett a győri Árkádban mutogatott kisoroszlán ügye: a megyei kormányhivatal felülbírálta a korábbi, 810 ezer forintos büntetést. Hiába váltott ki óriási felháborodást, hogy a kölyköt gyereknapi meglepetésként vonultatták fel a plázában, a gondozója megússza egy figyelmeztetéssel. A legpikánsabb az enyhítés indoka: az idomárnak van egy kft.-je, ezért a kis- és középvállalkozásokra vonatkozó törvény alapján megússza egy ejnye-bejnyével.

Gergely Zsófia Itthon

Minimális bírsággal megúszták a kisoroszlán nyaggatását a plázában

A kiszabható legkisebb bírsággal büntette a kormányhivatal azt az állatgondozót, akitől a győri Árkád – ismeretlen összegért – kibérelt egy kölyökoroszlánt. Pedig a birtokunkba került határozat alapján nem volt engedély a gyereknapi eseményre, ráadásul nem is megfelelő körülmények közt mutogatták a vásárlóknak az állatot.

hvg.hu Gazdaság

Vasárnapi boltstop: mindenki menekül, ahogy tud

Alakul az egységfront a kormánnyal szemben: sorra jelentik be a meghosszabbított nyitva tartást az áruházláncok mellett a bevásárlóközpontok is. Az is igaz azonban, hogy a jellemzően csütörtöktől kezdődő plusz nyitvatartási órák csak részben tudják ellensúlyozni a kieső teljes vasárnapot.

hvg.hu Vállalkozás

Vakvezető kutyát tiltottak ki a Rossmannból, elnézést kértek

Elnézést kért látássérült szegedi vásárlójától a Rossmann Magyarország Kft. A drogérialánc egyik szegedi üzletébe nem engedte be a biztonsági őr a férfi vakvezető kutyáját. Jelezték, hogy az őr nem a Rossmann, hanem egy biztonsági cég alkalmazottja – írja a Délmagyar.hu.

hvg.hu Vállalkozás

Itt az újabb Starbucks

Az idei nyáron második új kávézóját nyitotta meg a vállalat, ezzel kilencre bővül a magyarországi Starbucks-egységek száma. Az új üzlet az Árkád 2-ben indult 161 négyzetméteren.

hvg.hu Vállalkozás

A MOM Parkban és az Árkádban nyit a Starbucks

Napokon belül megnyílik a következő budapesti Starbucks kávézó, méghozzá a MOM Parkban, a nyáron pedig az Árkád II bevásárlóközpontban nyílik új Starbucks kávézó. A hálózat az idén még biztosan nem nyit üzletet vidéken.

1 2

A címlapról ajánljuk