Hírlevelek
Menü

Olvasási mód:

Betűméret:

Betűstílus:

#Világevő

hvg.hu Gasztro

Botulotoxin - a legerősebb szerves méreg

Ugyancsak vonzó álruhában érkezett a polcokra a súlyos, életveszélyes megbetegedést okozó méreg. Idáig póriasan csak kolbászméregnek neveztük, most megkapta a gourmand jelzőt.

-gy- Gasztro

Goldenblog gasztrotörténet, különdíjjal

A sorrendben nyolcadik blogverseny mottója is lehetne, ami az idei Goldenblog nyitóoldalán szerepel: nem hiszünk a műfaj hanyatlását vizionáló huhogóknak. Kis számvetés az előző évekről, és egy meglepetés idénre.

hvg.hu Gasztro

Ilyen volt 2011 egy blogger szemével

Merre járt 2011-ben Világevő az előtt és az után, hogy besöpörte a GoldenBlog gasztronómia kategória győztesének járó díjat? A 365 napból 77-et külföldi gasztro élmények gyűjtésével töltött, különösen Lyonra fókuszálva.

hvg.hu Gasztro

A Costes a világ legjobbjai között

Az elmúlt napokban egyre-másra láttak napvilágot a hírek, melyek a magyar vendéglátás és gasztronómia nemzetközi elismeréséről szólnak. Most íme a legnagyobb siker: a budapesti Costes étterem felzárkózott a világ legjobbjainak élvonalába.

hvg.hu Gasztro

A világ legjobb női séfje

Idei Goldenblog kategóriagyőztesünk már hetek óta Franciaországban töltekezik. Igaz, ezúttal nemcsak eszik, hanem keményen gályázik is a lyoni Bocuse intézetben. Kevés szabadidejében pedig keresi az igazit. Most átmenetileg megtalálta.

hvg.hu Gasztro

Együk meg a magyar csillagokat!

Hogy milyen az ideális világevő gasztronauta? Kreatív, hozzáértő, informatív, kalandvágyó, mi tagadás, szemtelen és egyáltalán nem finnyás.

hvg.hu Gasztro

Melyik városban lehet a legjobbat enni?

Manapság már nyugodtan bevallhatja egy turista, ha a világot járva, nemcsak a múzeumokra, várromokra és templomokra kíváncsi, de arra is, hol lehet a legjobbakat enni.

Jókuti András Gasztro

Gasztroturista: Évszakok és konyhák

Szerzőnk, Jókuti András, a Radiocafé gasztromániás szerkesztője nem főz, viszont imád enni és utazni. Legfeljebb két „világevés” közé beiktat egy léböjt kúrát. Íme a legutóbbi turnék.

hvg.hu Gasztro

Milyen egy három csillagos ebéd?

A napokban lezajlott Bocuse d’Or versenytől hangos a gasztró világ, de azért érdemes bepillantani a névadó mester éttermébe is.

41 évesen helikopter-balesetben meghalt Parma mellett a Rovagnati cég vezetője

41 évesen helikopter-balesetben meghalt Parma mellett a Rovagnati cég vezetője

Kitömött állatok és kitömött NER-vadászok – képeken Semjén, Mészáros, Bayer és a gidák

Kitömött állatok és kitömött NER-vadászok – képeken Semjén, Mészáros, Bayer és a gidák

Marabu Féknyúz: Mi nem eladó?

Marabu Féknyúz: Mi nem eladó?

Svédországi lövöldözés: 11 halott, az elkövető egyedül cselekedett

Svédországi lövöldözés: 11 halott, az elkövető egyedül cselekedett

Kártyavárként omlott össze az Orbán Viktor által meghirdetett „gazdasági semlegesség”

Kártyavárként omlott össze az Orbán Viktor által meghirdetett „gazdasági semlegesség”

Ütközött két repülőgép a seattle-i reptér aszfaltján – videó

Ütközött két repülőgép a seattle-i reptér aszfaltján – videó

„Elfogadhatatlan kockázatot” jelent, újabb országban tilos kormányzati gépeken használni a DeepSeeket

„Elfogadhatatlan kockázatot” jelent, újabb országban tilos kormányzati gépeken használni a DeepSeeket

Izrael is bejelentette kilépését az Emberi Jogi Tanácsból

Izrael is bejelentette kilépését az Emberi Jogi Tanácsból

Az agyban, a májban és a vesében is felhalmozódik a mikroműanyag, az agynál a legnagyobb a baj

Az agyban, a májban és a vesében is felhalmozódik a mikroműanyag, az agynál a legnagyobb a baj

A címlapról ajánljuk