Hírlevelek
Menü

Olvasási mód:

Betűméret:

Betűstílus:

#gasztronómia

hvg.hu Élet+Stílus

Kiderült, milyen lesz Budapest tortája

A főváros 150. születésnapjára hirdettek pályázatot cukrászoknak, amelyek közül szakmai zsűri választotta ki a legjobbat. A torta hamarosan a cukrászdákban is kapható lesz.

Kovács Bálint Élet+Stílus

„Unatkoztunk, úgyhogy megittunk negyvennyolc sört, és ez lett belőle” – Az Őrség söre igazi sikertörténet

„Csak akartunk egy jó estét a járvány alatt, amikor nem nagyon lehetett elmászkálni” – így kezdődött egy garázsban az ország talán leggyönyörűbb címkéivel rendelkező Őribird kisüzemi sörfőzde története. A két baráti házaspár kótyagos ötletéért mára négycsillagos hotelek és fine dining éttermek jelentkeztek be, és a főzde legnagyobb gondja, hogy egyelőre sehogy sem bírnak annyi sört főzni, amennyire igény lenne.

HVG360 hvg360

Hasbeszélő: Világbékekonyha, avagy a legendás Reuben-szendvics Budapesten

Jártunkban-keltünkben megéhezünk, megszomjazunk, megállunk „kispiszkostól” a fine diningig. Nosztalgiázunk és felfedezünk, megyünk az emlékeink után, rábízzuk magunkat a véletlenre, vagy éppen nagyon is tudatosan keresünk valami újat. Aztán elmeséljük, mondjuk a magunkét. A vendégét – mert mi vagyunk a mindenkori vendég. Felbukkanásunk bárhol várható. Most éppen a Rózsadombon kötöttünk ki egy szendvics erejéig.

gyézsé hvg360

Hasbeszélő: Egy Hely, igen, nagybetűs, a Vízivárosban, a Vár alatt

Jártunkban-keltünkben megéhezünk, megszomjazunk, megállunk „kispiszkostól” a fine diningig. Nosztalgiázunk és felfedezünk, megyünk az emlékeink után, rábízzuk magunkat a véletlenre, vagy éppen nagyon is tudatosan keresünk valami újat. Aztán elmeséljük, mondjuk a magunkét. A vendégét – mert mi vagyunk a mindenkori vendég. Felbukkanásunk bárhol várható. Most éppen Vízivárosban jártunk, a Vár alján.

Révész Sándor hvg360

Főzni nem tudott, csak ízeket komponálni – 140 éve született Gundel Károly, aki világhírűvé tette a magyar vendéglátást

Egy bajor család alapozta meg a „magyaros vendéglátás” világhírét. A 140 évvel ezelőtt, 1883. szeptember 23-án született Gundel Károly adaptálta a magyar konyhát az európai gasztronómiához. Arra született, hogy híres apja árnyékában éljen, de a hírneve túlnőtt még az apjáén is. Sohasem főzött, de híres ételek hosszú sorát ihlette és alkotta meg. Az ő szakácskönyveiből ismeri a világ a magyar konyhát. A páratlanul népes család élete tele volt sikerekkel és tragédiákkal. Magyar és világhírességek tömegei kötődtek a Gundelekhez és vendéglőikhez.

1
4 5 6 7 8
53
Egyszeri 50 ezer forinttal becsüli meg a vasutasok munkáját Lázár János

Egyszeri 50 ezer forinttal becsüli meg a vasutasok munkáját Lázár János

A Bosch magyarországi cégeinél ezer dolgozóval lettek kevesebben egy év alatt

A Bosch magyarországi cégeinél ezer dolgozóval lettek kevesebben egy év alatt

„Rajtunk áll, hogy a halottakat megbosszuljuk, éspedig a pályán, szabályos küzdelemben” – 40 éve történt a Heysel-tragédia

„Rajtunk áll, hogy a halottakat megbosszuljuk, éspedig a pályán, szabályos küzdelemben” – 40 éve történt a Heysel-tragédia

Dupla élvezet: 922 lóerővel támad a legújabb BMW

Dupla élvezet: 922 lóerővel támad a legújabb BMW

Drogdílertől lefoglalt 450 lóerős Audiból lett magyar rendőrautó

Drogdílertől lefoglalt 450 lóerős Audiból lett magyar rendőrautó

Százmilliós osztalékot vettek ki a cégből, amely eltüntette a HVG plakátjait az utcákról

Százmilliós osztalékot vettek ki a cégből, amely eltüntette a HVG plakátjait az utcákról

Ki gyártja a nyugdíjasok 30 ezres utalványait? Elfogadják-e a piacon? Mennyibe kerül ez az országnak?

Ki gyártja a nyugdíjasok 30 ezres utalványait? Elfogadják-e a piacon? Mennyibe kerül ez az országnak?

A magyar Gulag utolsó túlélője a mai napig nem érti, hogy miért tartották fogva

A magyar Gulag utolsó túlélője a mai napig nem érti, hogy miért tartották fogva

Története során először fizetett osztalékot a 2Rule gyártója

Története során először fizetett osztalékot a 2Rule gyártója

A címlapról ajánljuk