Hírlevelek
Menü

Olvasási mód:

Betűméret:

Betűstílus:

#gasztronómia

gyézsé hvg360

Hasbeszélő: Kockás abroszos fogadóérzés új idők új stílusában Szadán

Jártunkban-keltünkben megéhezünk, megszomjazunk, megállunk „kispiszkostól” a fine diningig. Nosztalgiázunk és felfedezünk, megyünk az emlékeink után, rábízzuk magunkat a véletlenre, vagy éppen nagyon is tudatosan keresünk valami újat. Aztán elmeséljük, mondjuk a magunkét. A vendégét – mert mi vagyunk a mindenkori vendég. Felbukkanásunk bárhol várható. Most éppen Szadán voltunk.

Gyükeri Mercédesz hvg360

"Épp akkora feladat kitalálni, milyen lesz a jövő rostélyosa, mint kreálni egy parfümöt" – interjú Christian Le Squer sztárséffel

A három Michelin-csillagos éttermek világát egészen máshová tennénk a polcon, mint a saját konyhánk világát. Christian Le Squer, a párizsi Le Cinq séfje azonban visszaránt minket a földre: a budapesti Costes Downtownban, Molnár Márk séffel közös vacsorája előtt arról beszélgettünk, miért nem tudja kivonni magát a magas gasztronómiai kultúra sem a világban zajló folyamatok alól, hogyan hat a klímaváltozás a fine-diningra, és hogy kimehet-e a divatból a francia konyha.

hvg.hu Élet+Stílus

Miért olyan jó ízű a paradicsom, ha a saját kertünkben nő?

Hogy milyen csodák történhetnek, amikor drasztikusan lerövidül a kerttől az asztalig vezető út, azt a tömegfogyasztásra, importra és mesterséges ízekre épülő étkezési kultúránk alaposan elrejti előlünk. Ezeket a csodákat leplezi le a Kertész és a Séf, azaz Török Patrícia és Horváth Gábor a Séfasztal a kert végében című könyvükben, felvillantva egy már-már – nem teljesen véletlen szófordulattal élve – paradicsomi létezés lehetőségét.

gyézsé hvg360

Hasbeszélő: "Az asztal örömei" egy nem várt helyen, váratlanul, franciás stílben

Jártunkban-keltünkben megéhezünk, megszomjazunk, megállunk „kispiszkostól” a fine diningig. Nosztalgiázunk és felfedezünk, megyünk az emlékeink után, rábízzuk magunkat a véletlenre, vagy éppen nagyon is tudatosan keresünk valami újat. Aztán elmeséljük, mondjuk a magunkét. A vendégét – mert mi vagyunk a mindenkori vendég. Felbukkanásunk bárhol várható. Most éppen Óbudán, a Kolosy téren jártunk.

1
5 6 7 8 9
52
Nem kell szerver, nem kell felhő: helyben jelzi a betegségeket, problémákat ez a tapasz – videó

Nem kell szerver, nem kell felhő: helyben jelzi a betegségeket, problémákat ez a tapasz – videó

Azerbajdzsánnak nem csecsen segítség kell, hanem bocsánatkérés és kártérítés

Azerbajdzsánnak nem csecsen segítség kell, hanem bocsánatkérés és kártérítés

Sallai Roland 2,3 millió forintot adományozott egy gyermekklinikának karácsony alkalmából

Sallai Roland 2,3 millió forintot adományozott egy gyermekklinikának karácsony alkalmából

A fordulat éve: Magyar Péter jött, látott és egyre többen elhiszik neki, hogy legyőzi Orbán Viktort

A fordulat éve: Magyar Péter jött, látott és egyre többen elhiszik neki, hogy legyőzi Orbán Viktort

Nem kell szerver, nem kell felhő: helyben jelzi a betegségeket, problémákat ez a tapasz – videó

Nem kell szerver, nem kell felhő: helyben jelzi a betegségeket, problémákat ez a tapasz – videó

Süddeutsche-vélemény: Orbán megmutatta, mennyire destruktív és veszélyes

Süddeutsche-vélemény: Orbán megmutatta, mennyire destruktív és veszélyes

Csaknem kétmilliárd forintot ér az a ház, amelyben Áder János él, tízmilliókat költöttek a volt elnök rezsijére állami pénzből

Csaknem kétmilliárd forintot ér az a ház, amelyben Áder János él, tízmilliókat költöttek a volt elnök rezsijére állami pénzből

Tizenhat évesen meghalt a Baby Driver színésze, Hudson Meek

Tizenhat évesen meghalt a Baby Driver színésze, Hudson Meek

A múltat feledve és a jövőért hízelegve zarándokolnak Trumphoz a techmogulok

A múltat feledve és a jövőért hízelegve zarándokolnak Trumphoz a techmogulok

A címlapról ajánljuk