hvg.hu
Élet+Stílus
Hogyan lehet túlélni egy repülőgép-balesetet?
Mielőtt legközelebb repülőre száll, olvassa el ezeket a tanácsokat.
A Barakkából elhíresült séf, Segal Viktor a gasztroguruk legnagyobb örömére nem szűnt meg működni, köszöni, jól van. Saját éttermet nyitott. Sokan várják a pillanatot, hogy megtapasztalhassák, mit nyújt a hely. Mi már jártunk a Terézvárosban néhány hónapja nyílt, legújabb Segal étteremben.
A Kocsonyafesztivál idén nyolcadik alkalommal várja vendégeit. A kocsonya sokakat megoszt, van aki szereti, míg mások ki nem állhatják, mindenesetre programokban gazdag kulináris élményben lehet részünk Miskolcon február 22-24 között.
Alighogy elkezdődött s már itt is a vége a „hivatalos” farsangi időszaknak. Évszázadonként, ha kétszer fordul elő, hogy Vízkereszttől Hamvazószerdáig szűk négy hét futja a maskarázásra, dínomdánomra.
Idén ötödik alkalommal választották ki a Nyugat-Magyarországi Egyetem Borát. A nemes nedűk mustrájára január 29-én került sor Sopronban, az egyetem Erzsébet kerti új épületében.
A több mint tízéves, negyedévente angol és magyar nyelven megjelenő étteremkalauz, a Dining Guide immár harmadik éve rendezi meg a legjobb éttermek versenyét. Eredetileg csak a budapesti vendéglátóhelyek mérkőztek, de 2007-ben már beszálltak a vetélkedésbe a vidéki éttermek is. Így a bíráló bizottság országos mezőnyből ítélte legjobbnak a Fausto‘s éttermet.
Húsimádóknak február 8-10. között a Vajdahunyadvárban a helyük az I. Budapesti Mangalicafesztiválon, ahol ingyenes belépés mellett kolbásztöltő vetélkedőn, bográcsfoglaláson, disznótoros kóstolón, főzőversenyen vehetnek részt népzenei aláfestéssel.
A budapesti a Kempinski Hotel Corvinus a második legjobb európai szálloda a német Business Traveller szaklap szerint.
Örök kihívás a konyhaművészek és az ínyencek számára: miként éljük ki főzőmániánkat, hogyan együnk jókat úgy, hogy étkezésünk egészséges legyen, testsúlyunkat kordában tartsa - erre adott nagy csokornyi jó tanácsot Juliette Kellow brit dietetikus a Delicious angol konyhaművészeti magazin februári számában.
Három-négy méteres, gyümölcsökből született műveket láthatunk 2008. január 28-ától két héten keresztül az Europarkban, az ország első Gyümölcskarneválján.
A donutot a magyar krimi- és sorozatkedvelők, a tévénézők régóta ismerik. A képernyőről, a filmvászonról visszaköszön a világszerte elterjedt sztereotípia: az amerikai zsaruk a legnagyobb fánkfogyasztók.
Jövünk-megyünk, s persze eszünk is jó öreg kontinensünkön, ahol mostanság a nagy evések és ivások időszakát éljük.
Immáron kívülállók, baráti társaságok előtt is megnyílt a Borsodi Sörgyár Zrt. által eredetileg csak vendéglátós szakembereknek létrehozott Sörakadémia.
Aki szereti a bort, rossz ember nem lehet. De hogy hol lehet a legjobb nedűket kóstolni, arra és más, a borturizmussal kapcsolatos kérdésekre is választ kaphatunk január 24-én a Borturizmus Börzén.
A kolostorokban főzött sörök a világon mindenütt különlegességnek számítanak. Belgiumban a sörfőzésben különösen a trappisták jeleskednek, akik a Benedek-rendből a 11-12. században kivált cisztercita rendhez tartoznak. Szellemi központjuk a franciaországi Normandiában levő La Trappe monostor. A barátok szigorú szabályok szerint élnek ugyan – sokan közülük hallgatási fogadalmat tettek és nem esznek húst, halat, tojást –, de a jó sört nem vetik meg. Hat kolostorukban művészi tökélyre vitték a sörfőzés mesterségét.
A téli sportok szerelmesei igazán nem panaszkodhatnak. Ennél télebb tél már régen volt. Sítalp nem marad szárazon. Itthon s a környező síparadicsomokban dübörög a szezon.
Az idén hatodik alkalommal rendezték meg január 7-9. között az amszterdami Wine Professional borkiállítást, ahol az ITD Hungary Zrt. és a Magyar Bormarketing Kht. szervezésében először vonultak fel a magyar borok önálló standon.
A tavaszi napéjegyenlőség még arrébb van ugyan, de a téltemetés a három királyok napján, vízkeresztkor kezdetét vette. Itt a farsang, áll a bál, táncot jár a fakanál.
Bár a híres-neves éttermek és szakácsok féltve őrzik titkaikat, ezek előbb-utóbb napvilágra kerülnek, s az internet jóvoltából akár az egész világ is megismerheti és kipróbálhatja őket.
A hagyományokhoz híven a Julianus-naptár szerinti új év kezdetéhez igazodva rendezik meg Munkácson január 11. és 14. között a kárpátaljai szőlő- és borosgazdák ünnepét.
Megesik, hogy étellel álmodik. Ilyenkor kipattan az ágyból, és rögtön lejegyzi a receptet. Ha léteznek előző életek, hát Mógor Attila mindig is szakács volt,a konyhába teremtődött. Hétköznapjain az újpalotai Mátyás étterem konyhafőnökeként főz, hétvégén otthon a gyerekeinek, szabadidejében pedig a Magyar Nemzeti Szakácsválogatott tagjaként készül a szakácsolimpiára.
A Patrióták pártcsoport képviseletében.
Szombat hajnalban az izraeli kormány jóváhagyta a gázai tűzszüneti megállapodást és a túszalkut. 24 kormánytag támogatta, nyolc ellene szavazott.
Szoboszlai Dominik 80 percet játszott, rúgott egy kapufát és kapott egy sárga lapot.
Az osztrák iskolákba ma ötször annyi magyar gyerek jár, mint a 2010-es évtized elején.
Ha egy harckocsi kétszer is legördülhet a gyártósorról, akkor 600 felújított orvosi rendelőt hányszor lehet sikerként eladni?
Nem csak a száguldozókkal van baj.
Az öttusaszövetség elnökének ezüstérmét is megszépítette Gulyás Michelle aranya.