Hírlevelek
Menü

Olvasási mód:

Betűméret:

Betűstílus:

Gőgh Csilla Gasztro

Fúzió vagy konfúzió?

A Barakkából elhíresült séf, Segal Viktor a gasztroguruk legnagyobb örömére nem szűnt meg működni, köszöni, jól van. Saját éttermet nyitott. Sokan várják a pillanatot, hogy megtapasztalhassák, mit nyújt a hely. Mi már jártunk a Terézvárosban néhány hónapja nyílt, legújabb Segal étteremben.

hvg.hu Gasztro

"Pislog, mint miskolci kocsonyában a béka"

A Kocsonyafesztivál idén nyolcadik alkalommal várja vendégeit. A kocsonya sokakat megoszt, van aki szereti, míg mások ki nem állhatják, mindenesetre programokban gazdag kulináris élményben lehet részünk Miskolcon február 22-24 között.

Gyimesi Zsuzsa Gasztro

Búcsú a farsangtól fél áron

Alighogy elkezdődött s már itt is a vége a „hivatalos” farsangi időszaknak. Évszázadonként, ha kétszer fordul elő, hogy Vízkereszttől Hamvazószerdáig szűk négy hét futja a maskarázásra, dínomdánomra.

hvg.hu Gasztro

Kékfrankosok versenye

Idén ötödik alkalommal választották ki a Nyugat-Magyarországi Egyetem Borát. A nemes nedűk mustrájára január 29-én került sor Sopronban, az egyetem Erzsébet kerti új épületében.

hvg.hu Gasztro

Az év legjobb étterme: a Fausto's

A több mint tízéves, negyedévente angol és magyar nyelven megjelenő étteremkalauz, a Dining Guide immár harmadik éve rendezi meg a legjobb éttermek versenyét. Eredetileg csak a budapesti vendéglátóhelyek mérkőztek, de 2007-ben már beszálltak a vetélkedésbe a vidéki éttermek is. Így a bíráló bizottság országos mezőnyből ítélte legjobbnak a Fausto‘s éttermet.

hvg.hu Gasztro

Mangalicakolbász dudaszóval

Húsimádóknak február 8-10. között a Vajdahunyadvárban a helyük az I. Budapesti Mangalicafesztiválon, ahol ingyenes belépés mellett kolbásztöltő vetélkedőn, bográcsfoglaláson, disznótoros kóstolón, főzőversenyen vehetnek részt népzenei aláfestéssel.

MTI Plázs

Hogyan együnk jókat kalóriák nélkül?

Örök kihívás a konyhaművészek és az ínyencek számára: miként éljük ki főzőmániánkat, hogyan együnk jókat úgy, hogy étkezésünk egészséges legyen, testsúlyunkat kordában tartsa - erre adott nagy csokornyi jó tanácsot Juliette Kellow brit dietetikus a Delicious angol konyhaművészeti magazin februári számában.

hvg.hu Gasztro

Gyümölcsöző gyümölcsözön télen is

Három-négy méteres, gyümölcsökből született műveket láthatunk 2008. január 28-ától két héten keresztül az Europarkban, az ország első Gyümölcskarneválján.

Lőrincz Zsolt Gasztro

Donut - az amerikai fánk

A donutot a magyar krimi- és sorozatkedvelők, a tévénézők régóta ismerik. A képernyőről, a filmvászonról visszaköszön a világszerte elterjedt sztereotípia: az amerikai zsaruk a legnagyobb fánkfogyasztók.

Lőrincz Zsolt Gasztro

Fritule, blini, Hámán füle

Jövünk-megyünk, s persze eszünk is jó öreg kontinensünkön, ahol mostanság a nagy evések és ivások időszakát éljük.

Vétek György Gasztro

A kulturált sörfogyasztásért

Immáron kívülállók, baráti társaságok előtt is megnyílt a Borsodi Sörgyár Zrt. által eredetileg csak vendéglátós szakembereknek létrehozott Sörakadémia.

hvg.hu Gasztro

Borbarátok figyelmébe

Aki szereti a bort, rossz ember nem lehet. De hogy hol lehet a legjobb nedűket kóstolni, arra és más, a borturizmussal kapcsolatos kérdésekre is választ kaphatunk január 24-én a Borturizmus Börzén.

Vétek György Gasztro

A trappisták tudománya

A kolostorokban főzött sörök a világon mindenütt különlegességnek számítanak. Belgiumban a sörfőzésben különösen a trappisták jeleskednek, akik a Benedek-rendből a 11-12. században kivált cisztercita rendhez tartoznak. Szellemi központjuk a franciaországi Normandiában levő La Trappe monostor. A barátok szigorú szabályok szerint élnek ugyan – sokan közülük hallgatási fogadalmat tettek és nem esznek húst, halat, tojást –, de a jó sört nem vetik meg. Hat kolostorukban művészi tökélyre vitték a sörfőzés mesterségét.

Gőgh Csilla Gasztro

Sligovica és egyebek

A téli sportok szerelmesei igazán nem panaszkodhatnak. Ennél télebb tél már régen volt. Sítalp nem marad szárazon. Itthon s a környező síparadicsomokban dübörög a szezon.

hvg.hu Gasztro

Magyar borok Amszterdamban

Az idén hatodik alkalommal rendezték meg január 7-9. között az amszterdami Wine Professional borkiállítást, ahol az ITD Hungary Zrt. és a Magyar Bormarketing Kht. szervezésében először vonultak fel a magyar borok önálló standon.

Szikora Katalin Gasztro

Vízkereszttől Torkos Csütörtökig

A tavaszi napéjegyenlőség még arrébb van ugyan, de a téltemetés a három királyok napján, vízkeresztkor kezdetét vette. Itt a farsang, áll a bál, táncot jár a fakanál.

hvg.hu Gasztro

Kárpátalja nedűi

A hagyományokhoz híven a Julianus-naptár szerinti új év kezdetéhez igazodva rendezik meg Munkácson január 11. és 14. között a kárpátaljai szőlő- és borosgazdák ünnepét.

Szikora Katalin Gazdaság

Mógor Attila – Mátyás étterem

Megesik, hogy étellel álmodik. Ilyenkor kipattan az ágyból, és rögtön lejegyzi a receptet. Ha léteznek előző életek, hát Mógor Attila mindig is szakács volt,a konyhába teremtődött. Hétköznapjain az újpalotai Mátyás étterem konyhafőnökeként főz, hétvégén otthon a gyerekeinek, szabadidejében pedig a Magyar Nemzeti Szakácsválogatott tagjaként készül a szakácsolimpiára.

1
219 220 221 222 223
234
És akkor Varga Mihály állást váltott, a hitelminősítő pedig beszólt a magyaroknak

És akkor Varga Mihály állást váltott, a hitelminősítő pedig beszólt a magyaroknak

Pásztor Erzsi: Hát akkor élvezzétek az ordenáréságot, a gyalázkodást

Pásztor Erzsi: Hát akkor élvezzétek az ordenáréságot, a gyalázkodást

A 911 rögzítette, ahogy egy 7 éves kislány könyörög az apjának, hogy ne ölje meg

A 911 rögzítette, ahogy egy 7 éves kislány könyörög az apjának, hogy ne ölje meg

Ez történt: Kivették a traffipaxok jelzését a Google Térképből

Ez történt: Kivették a traffipaxok jelzését a Google Térképből

Megtorpantak a hőszivattyú-eladások Európában

Megtorpantak a hőszivattyú-eladások Európában

Aki így közlekedik, mint ez a fehérvári autós, előbb-utóbb biztos elüt valakit – videó

Aki így közlekedik, mint ez a fehérvári autós, előbb-utóbb biztos elüt valakit – videó

Százmilliók mentek el a pilisi campust kezelő alapítványnál bérköltségekre

Százmilliók mentek el a pilisi campust kezelő alapítványnál bérköltségekre

Az eddigi legkisebb aszteroida találta el a Földet

Az eddigi legkisebb aszteroida találta el a Földet

Hogyan készül a kultfilm? David Fincher a Harcosok klubjának adaptációjával telibe talált

Hogyan készül a kultfilm? David Fincher a Harcosok klubjának adaptációjával telibe talált

A címlapról ajánljuk