Mozifilm készül a Facebookról

Mozifilm készül a Facebookról

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Vannak persze esetek, amikor Hollywood csak azért filmesít meg valamit… miért is?

Vannak persze esetek, amikor Hollywood csak azért filmesít meg valamit… miért is? A nézők véleménye tehát (jogosan) megoszlik a „megfilmesítéseket” illetően. A mai napig nem tudjuk például, hogy a remek zenével, csodás-borongós noir hangulattal és jó sztorival felruházott May Payne című játékból  miért kellett, az eredeti sztorihoz/zenéhez és hangulathoz még csak nagyjából sem hasonlító B-kategóriás akciófilmet kreálni? Szintén érthetetlen, hogy ami játékban aranyos és jó (Pacman), abból miért kell filmet készíteni? Ha valakit komolyabban érdekel a téma, itt megtekintheti a 10 legrosszabb számítógépes játék-film átírat listáját.

Úgy tűnik, a végzet elérte a közösségi oldalakat is, konkrétan a Facebookot: David Fincher rendező leszerződött a Columbia filmstúdióval a Facebook történetének megfilmesítésére. 

A sztori valóban érdekes: hogyan lett a 2004-ben, két harvardi tanuló által készített hobbi-oldalból napjainkra az internet egyik leglátogatottabb oldala, több mint 200 millió felhasználóval? Hogyan keresett milliárdokat a két jóbarát, anélkül, hogy szinte felfogták volna, mi történik? És miért is vesztek össze egy „életre” végül? 

A jó hír, hogy David Fincher nem akármilyen rendező (legutóbbi filmje a Benjamin Button élete). A film alapjául Ben Mezrich könyve szolgál (a könyv július 14-én jelenik majd meg, a címe „Accidental Billionares”, és a Facebook történetét meséli el). A forgatókönyvíró Aaron Sorkin, a film producere pedig az igényességéről ismert Kevin Spacey lesz.

Hozzászólások