#Gulyás József

Windisch Judit Itthon

"Hogy lehet lelőni egy ötéves gyereket?!"

Tíz évvel a romák elleni támadássorozat legkegyetlenebb éjszakája után ellátogattunk Tatárszentgyörgyre, ahol a sorozatgyilkosok egy háromgyerekes családra gyújtották rá a falu széli házat, a tűz elől menekülő ötéves kisfiút agyonlőtték, hatéves testvérét pedig súlyosan megsebesítették. A sebek begyógyíthatatlanok.

Gergely Márton Itthon

Gulyás József: A hatalom szorongása azt mutatja, hogy van félnivalója

Magyarország trójai falóként tör éket az orosz érdekérvényesítő politikának, amely az európai kohézió felbomlasztására és a szövetségi rendszer meggyengítésére törekszik – vallja Gulyás József, a nemzetbiztonsági bizottság volt szabaddemokrata tagja, majd az LMP-t segítő külső szakértője. A volt politikus szerint naponta történnek korábban elképzelhetetlen dolgok. Kovács Bélától Pakson át a Yandex-botrányig megannyi bizonyíték jelzi a kormányzati pálfordulást.

hvg.hu Itthon

Laborc-hangfelvétel: nem értik, miért vártak eddig az ütőkártyával

Nem lepődtek meg az MSZP-ben azon, hogy a Fidesz politikai botrányt csinált a Laborc Sándor és Portik Tamás találkozóiról készített hangfelvételek leiratából, csak azt nem értik, "miért nem csapták ki hamarabb az ütőkártyát". A lapunknak nyilatkozó titkosszolgálati ügyekben jártas politikusok ugyanakkor biztosak benne, hogy a teljes hanganyag nyilvánosságra kerülése komoly fordulatokat hozhat még a történetben.

Csikász Brigitta Itthon

"Lázár szavai saját frakciójára vetnek árnyékot"

A Fidesz képviselőinek kellene követelnie, hogy Lázár János tisztázza, mire is gondolt, amikor arról beszélt, akár saját frakcióját is érheti befolyásolás alvilági körök részéről a szerencsejátékokkal kapcsolatban – mondta a hvg.hu-nak Gulyás József. A parlament nemzetbiztonsági bizottságának egykori tagja éveken át foglalkozott a szerencsejátékokkal, időnként – mint mondja – érdekes falakba ütközött.

hvg.hu Itthon

Romagyilkosságok: a titkosszolgálatok hibáiért jár kártérítés?

Hamarabb elfoghatták volna a romagyilkosságok elkövetőit, ezáltal halálos áldozatokat követelő bűntettek elkövetését akadályozhatták volna meg a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH – ma Alkotmányvédelmi Hivatal) munkatársai – állapította meg Gulyás József. A parlament Nemzetbiztonsági Bizottságának egykori SZDSZ-es tagja a romagyilkosságok ügyében a nemzetbiztonsági szolgálatok felelősségének kivizsgálására alakult parlamenti tényfeltáró munkacsoport vezetőjeként készített jelentést.

Csikász Brigitta Itthon

Minden adatunkba betekintene az új állami csúcsszerv

Erőtlennek találta az eddigi ellenzéki fellépést a rendvédelmi salátatörvény-tervezettel szemben Gulyás József, a nemzetbiztonsági bizottság volt SZDSZ-es tagja, holott az alapjogokat sértő passzusokat tartalmaz. Gulyás József szerint az, hogy a törvényjavaslattal komoly gondok vannak, jelzi, hogy a Fideszhez közel álló nemzetbiztonsági szakértő, Földi László is vitatja az új csúcsszervezet, a Nemzeti Információs és Bűnügyi Elemző Központ létrehozásának szükségességét.

Dezső András (hvg.hu) Itthon

Norvég mészárlás: nyomozzanak-e a magyar szolgálatok?

Magyarországon a romák ellen elkövetett támadássorozat volt hasonló eszmei gyökerű, mint az oslói merénylet – véli Gulyás József, az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságának egykori SZDSZ-es tagja. Márpedig a gyilkosságsorozat arról is árulkodott, hogy a biztonsági szolgálatok milyen mértékig képesek ellenőrzésük alatt tartani a szélsőséges nézeteket valló fanatikusokat. Gulyás Gergely, a bizottság alelnöke szerint azonban nincs magyarországi relevanciája a tömeggyilkosságnak.

HavariaPress Itthon

Ud-ügy: egykori nemzetbiztonsági bizottsági tagokat hallgatnak meg

Gulyás József, valamint Boross Péter egykori miniszterelnök szerint is szokatlan, sőt jogszabálysértő volt, hogy 2008 őszén Szilvásy György a nemzetbiztonsági bizottságon keresztül osztotta ki a tagoknak azokat a CD-ket, amelyek többek között a fideszes Demeter Ervin és Kövér László lehallgatott telefonbeszélgetéseit tartalmazzák - írja a Magyar Hírlap.

hvg.hu Itthon

Akkor most vannak eltüntetett milliárdok vagy nincsenek?

Lázár János szerint 200-400 milliárd forintot tüntetnek el az adóhivatal és a költségvetés elől egyes, pénznyerő-automatákat üzemeltető érdekcsoportok szoftverek és manipulációs eszközök segítségével. A politikus az egykori Pénzügyminisztériumra, a Szerencsejáték Felügyeletre és az Országos Mérésügyi Hivatalra mutogat. Matolcsy vitatja a nagyságrendet, a Szerencsejáték Szövetség szerint pedig csúsztatás az egész. A vita nem újkeletű.

Szegő Péter Párton belül

Az ősbölények leléptek – SZDSZ küldöttgyűlés

Nem választott elnököt a Szabad Demokraták Szövetségének szombati budapesti tisztújító küldöttgyűlése. Az eddig tizenkét fős Ügyvivői Testület létszámra öt főre csökkent, ügyvezetőt és ügyvezető-helyettest választanak, majd. Kóka János és Fodor Gábor ugyanúgy nem tagja már az SZDSZ-nek, mint Kis János, Pető Iván, Magyar Bálint vagy Kuncze Gábor.

hvg.hu Itthon

Mi legyen az SZDSZ vagyonával?

Az SZDSZ-vagyon számbavételének módjáról és a szétosztás lehetőségéről ír véleménycikkében Gulyás József.

hvg.hu Itthon

Az SZDSZ pártvezetése szerint már nincs frakció

Az SZDSZ pártvezetése szerint megszűnt a párt frakciója, ugyanakkor vannak olyan vezetők, akik szerint ezt a közleményt ők nem írták alá. Hétfőn egyre nagyobb lett a káosz az SZDSZ-ben, miután vasárnap Gulyás József kilépett a pártból és a frakcióból is.

hvg.hu Itthon

Gulyás József kilépett az SZDSZ-ből

Vasárnap kilépett az SZDSZ-ből Gulyás József, a párt országgyűlési képviselője, majd hétfőn bejelentette távozását a párt képviselőcsoportjából is, így a jövő tavaszi választásokig független képviselőként dolgozik majd. Ezt maga az érintett jelentette be a sajtónak hétfő délelőtt.

hvg.hu Vélemény

Gulyás József Szilvásy, Laborc és Ficsor súlyos felelősségéről

Szakmai hibák sorozatát követte el a Nemzetbiztonsági Hivatal a cigányok ellen elkövetett gyilkosságsorozat földerítése során. Valószínű, hogy a hibák négy, de lehet, hogy hat ember életét követelték – derült ki Gulyás Józsefnek, a Nemzetbiztonsági Bizottság szabaddemokrata tagjának péntek délutáni, a budapesti Fehér Házban tartott sajtótájékoztatóján. Ezek után felvethető a kérdés: a felelősségre vonás megint elmarad

hvg.hu Itthon

"A kettő plusz egypártrendszer irányába mozdulunk el"

Hétfő este fél tizenegy körül Gulyás József szabaddemokrata képviselő napirend utáni fölszólalásával zárult az Országgyűlés aznapi ülése. Az ellenzéki politikus a választójogi törvény gyökeres átalakításának szükségességére hívta föl a Ház és a demokratikus közvélemény figyelmét.

hvg.hu Itthon

Pártállami iratfeltárás: hol késik a "dossziétörvény"?

Augusztus végére ígérte Ficsor Ádám egykori titokminiszter, hogy a kormány megtárgyalja, majd az őszi ülésszak elején már a parlament elé kerül a pártállami múlt megismerhetőségét célzó törvényjavaslat. A „dossziétörvénynek” azonban egyelőre se híre, se hamva.

MTI Itthon

Válaszolt a legfőbb ügyész UD-ügyben Gulyás Józsefnek

Válaszolt a legfőbb ügyész Gulyás József SZDSZ-es képviselő UD-ügyben korábban feltett írásbeli kérdéseire és pontokba gyűjtötte, milyen ügyekbenindultak nyomozások Laborc Sándor feljelentése alapján - ismerteti a hétfői Népszava.

Itthon

Aki nem szeret adót fizetni, a vagyonadóra szavaz

Gulyás József ritka hosszú filippikát eresztett meg a vagyonadó tervezetével szemben, Pető Iván pedig megszavazza azt, mivel nem szeret adót fizetni. Az SZDSZ megosztott - jelenti parlamenti tudósítónk.

1 2
Der Spiegel: A cseh kormányfő újabb ügynökváddal és a bukással néz szembe

Der Spiegel: A cseh kormányfő újabb ügynökváddal és a bukással néz szembe

Mivel ingyenes a parkolás, beszálltak a közteresek munkájába a parkolóőrök

Mivel ingyenes a parkolás, beszálltak a közteresek munkájába a parkolóőrök

A hat- és nyolcosztályos gimnáziumok felső tagozatai is nyitnak egy hét múlva

A hat- és nyolcosztályos gimnáziumok felső tagozatai is nyitnak egy hét múlva

Kémfotón az izgalmasnak ígérkező új BMW M4 CSL

Kémfotón az izgalmasnak ígérkező új BMW M4 CSL

22 év börtönt kapott a teherautós, aki halálra gázolt négy rendőrt Ausztráliában

22 év börtönt kapott a teherautós, aki halálra gázolt négy rendőrt Ausztráliában

Will Smith dühös lett Georgiára, mégsem forgat az államban

Will Smith dühös lett Georgiára, mégsem forgat az államban

Webshopos csalók után nyomoznak a rendőrök, a lakosság segítségét is kérik

Webshopos csalók után nyomoznak a rendőrök, a lakosság segítségét is kérik

Mennyire egyedülálló a magyar modell, amely rekordszámok mellett döntött az iskolák nyitásáról?

Mennyire egyedülálló a magyar modell, amely rekordszámok mellett döntött az iskolák nyitásáról?

A címlapról ajánljuk