Hírlevelek
Menü

Olvasási mód:

Betűméret:

Betűstílus:

hvg.hu Plázs

Hogyan győzzük le a másnaposságot? - receptek

Mai tudásunk szerint az alkohol lebomlását nem lehet gyorsítani, így felesleges bármilyen kijózanodást serkentő szer használata. A kellemetlen tünetek azonban enyhíthetők, például ásványvízzel és a zöldséges, gyümölcsös levesekkel, amelyek pótolják a hiányzó folyadékot és az ásványi anyagokat. A savanykás ételek is jól esnek a másnapos gyomornak.

Gasztro

Változatlan évszakok New York-ban

A gazdasági válság lehúzó hatása ellenére New York-ban a Four Seasons még ma is kitűnik a sok régi, jó étterem közül. A hatalom és hírnév nem pártol el tőlük.

MTI Gasztro

Milyen lesz az Ország Tortája?

A pándi meggytorta, a borkirály torta és a mákosguba torta verseng idén az Ország Tortája címért, amelyet augusztus 20-án mutatnak be a Kossuth téren, Budapesten.

Gasztro

Vörös uralom

Már nagyon várták a borértők az amerikai Wine Advocate 2009-es minősítő listájának megjelenését a spanyol borokról. A legjobbak között szerepel a Vega Sicilia – a Tokaj-Hegyalján is szőlőbirtokkal rendelkező – pincészet.

Molnár Kata Orsolya Gasztro

Milyen főzőtanfolyamra menjünk? Konyhák és receptek

Gasztronómiai boom van Magyarországon, gombamód szaporodnak a gasztroblogok, lassan mindenki szakácskönyvet ír, és az is fakanalat ragad, akinek korábban még egy zsíroskenyérrel is meggyűlt a baja. A lelkes kezdőknek, illetve haladóknak számos tanfolyamon segítenek. Szerzőnk most néhány nyári konyhába kukkantott be.

Vétek György Gasztro

Az Oktoberfest kínálatát is felülmúlja

Az elfogyasztott sör mennyiségét és a résztvevők számát tekintve nem mérhető a müncheni Oktoberfest-hez, azonban a sörök változatosságában messze felülmúlja előbbit a Great British Beer Festival: a londoni Earls Court-ban augusztus elején öt napon át, több mint négyszáz csapon engednek szabad folyást a söröknek.

hvg.hu Gasztro

Halhatatlan lett a fröccs

Örökre beírta magát a fröccs a nemzetközi rekordok könyvébe: sikerült ugyanis az a Guinness-rekordkísérlet, amelyet június 20-án, a budapesti Fröccsünnepre hirdetettek meg. A világ legnagyobb kisfröccse immáron hivatalosan is 500 literes.

Tóth Sándor Gasztro

Brit ízpiknik: jó alkalom a tesztelésre

Minden híresztelés ellenére az angolok igenis tudnak és szeretnek enni. A szigetországban mostanság igencsak szezonja van a kulinaritásnak. Alihogy túl vannak a népszerű nyári londoni ízfesztiválon, máris itt a Taste of Birmingham 2009.

kadarm Gasztro

Hogyan süssünk kenyeret?

Valószínűleg sokan vágyakozunk az igazán jó kenyér után, különben nem lenne ekkora divatja az otthoni kenyérsütésnek. Egymást érik a blogok, fórumok, ahol a netes felhasználók másról sem beszélnek, mint mindennapi kenyerünkről.

hvg.hu Tech

Nem a sörtől lesz sörhasunk

Egy új kutatás szerint az alkoholfogyasztás, bár hizlal, nem tehető egyértelműen felelőssé a pocak kialakulásért.

hvg.hu Plázs

Receptek szívbetegség ellen

Magyarország az egyik legkevesebb, fejenként évi 2-3 kilogrammnyi halat fogyasztó ország a világon. A halétel elsősorban az ünnepekhez kötődik nálunk, pedig kívánatos lenne nagyobb mennyiségben és gyakrabban fogyasztani.

Gasztro

Földbe ásott csirke

Írásunk szerzője Varjú Katalin révkomáromi pedagógus, aki olyan falakat döntöget, amelyeket az ostoba előítéletek, az egymásra való kíváncsiság hiánya és a tudatlanság emeltek az emberek közé. A felvidéki roma közösségekben járva gyűjti a kulturtörténeti (gasztronómiai) anyagokat.

Tóth Sándor Gasztro

Mit rejt a karcsú, sötét üveg?

Vajon mi születhet a legnevesebb sörfőző mesterek meg a világelső séf és étterme sommelierjeinek összefogásából? Egy olyan spanyol sörkülönlegesség, amelyet pezsgősüvegbe palackoztak.

Molnár Kata Orsolya Gasztro

A világ legjobb vörösei

Nálunk talán még kevésbé ismert olasz borok a barbaresco és a barolo. A napsütötte piemonti ültetvények büszkeségei. Sokan egyenesen a világ legjobb vöröseinek tartják őket.

Molnár Kata Orsolya Gasztro

Született hússütők - galéria

Utunk ezúttal a Budai Várba vezetett, sorozatunk mostani állomása a Hilton Budapest, ahol az idén áprilisban új éttermet nyitottak meg. Az Icont vesszük górcső alá.

MTI Tech

Miért szeretjük a sört?

Müncheni élelmiszerkémikusok rájöttek, hogy az ember a nyelv mely érzékelőivel észleli, és hogyan dolgozza fel a sör keserű ízét.

1
196 197 198 199 200
234
Tiszakécskén, úgy tűnik, vesztett a Fidesz

Tiszakécskén, úgy tűnik, vesztett a Fidesz

Orbán Viktorral csábító turisztikai célpontnak tűnhet India, de nem erőssége a vendégcsalogatás

Orbán Viktorral csábító turisztikai célpontnak tűnhet India, de nem erőssége a vendégcsalogatás

Geszti Péter: „Az indulatok, a hergelés uralkodik felettünk”

Geszti Péter: „Az indulatok, a hergelés uralkodik felettünk”

Lemondott az izraeli nemzetbiztonsági miniszter

Lemondott az izraeli nemzetbiztonsági miniszter

A spanyolok keményebben nyúlnának a lakhatási válsághoz, mint Nagy Márton

A spanyolok keményebben nyúlnának a lakhatási válsághoz, mint Nagy Márton

Ferenc pápa először jelentkezett videóval a TikTokon

Ferenc pápa először jelentkezett videóval a TikTokon

Elvitelre #102: Vasalt nyunyóka és a politikai menekültek

Elvitelre #102: Vasalt nyunyóka és a politikai menekültek

Kínába vezethet Donald Trump első útja elnökként

Kínába vezethet Donald Trump első útja elnökként

Szorgosan szedegetjük a folyókból, de sok állam nem akarja elengedni a műanyagokat, amelyek szép lassan az agyunkra mennek

Szorgosan szedegetjük a folyókból, de sok állam nem akarja elengedni a műanyagokat, amelyek szép lassan az agyunkra mennek

A címlapról ajánljuk