Szeretne azonnal értesülni a legfontosabb hírekről?
Az értesítések bekapcsolásához kattintson a "Kérem" gombra!
Az értesítés funkció az alábbi böngészőkben érhető el: Chrome 61+, Firefox 57+, Safari 10.1+
Köszönjük, hogy feliratkozott!
Hoppá!
Valami hiba történt a feliratkozás során, az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
Már feliratkozott!
A böngészőjében az értesítés funkció le van tiltva!
Ha értesítéseket szeretne, kérjük engedélyezze a böngésző beállításai között, majd az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
Az év egyik legvidámabb időszaka a télbúcsúztató, tavaszt köszöntő ünnepsorozat, a farsang. Január 6-án, Vízkereszt napján kezdődik és húshagyó kedden, az idei évben február 24-én ér véget. Az ókori Rómában egy hétig tartó Saturnalia ünnepe is a téltemetés-tavaszvárás jegyében zajlott, de a velencei és a riói karnevált, Magyarországon a mohácsi busójárást is farsang utolsó napjaiban rendezik meg. Ezen a héten egy farsangi menüsort készítettünk.
Dúl a disznóvágások szezonja, vidéken egymást érik a toros események, amelyek már sok helyütt turisztikai látványossággá nőtték ki magukat mindenféle fesztiválok, versenyek keretében.
Jesús Almagro és Pedro Larumbe madridi sztárséfek A csirke, a hal és a királyrák című dokumentum film magyarországi bemutatója alkalmából érkeztek hazánkba.
Új sorozatunkban budapesti szállodák vendéglátóhelyeit mutatjuk be. Szerzőnk nemcsak tollforgató, de képzett szakács is. Nem tesztel, csupán értően kalauzol. Elsőként a 2006-ban kapuit újra megnyitó New York palotába, azaz a Boscolo Hotelba vitt az útja.
Hajdinaleves, zöldborsós köles, zabkorpás túrógombóc - a reformtáplálkozás újabb fogásai. Ezen a héten a különleges gabonafélék felhasználásával készítünk ételeket. A recepteket Dánielmé Rózsa Ágnes dietetikus, a Medizóna szakértője állította össze.
Az év nagy részében a kisebbek iskolába járnak, a nagyobbak a munkahelyükön ülnek. A menza sokszor ehetetlen mindkét helyen. A felnőttek szerencsésebbek: ők kijárhatnak vagy rendelhetnek valamit, de semmi garancia nincs rá, hogy az jobb lenne - az árról nem is beszélve. Készítsünk uzsonnát gyermekeinknek és magunknak! Ínycsiklandó receptek.
Tizenkettedik alkalommal rendezték meg január 27-28-án a franciaországi Lyonban a Bocuse d’Or nevű melegkonyhás szakácsversenyt. A győztes a 28 éves norvég Geir Skeie lett, amin talán már senki sem lepődött meg, hiszen a norvégok egy harmadik és két második helyezésük mellett negyedszer lettek elsők a világ legrangosabb versenysorozatában.
A hazai és nemzetközi gasztronómia egyik legkedveltebb fogása a rostélyos, azaz a marha vagy borjú magashátszínéből készült finom, omlós sült. Elkészítéséhez nem kell különösebb szakértelem, azonban jó, ha bizonyos alapelveket figyelembe veszünk.
Mózes Péter a nagymúltú Hotel Astoria séfje soha nem is akart más lenni, csak szakács. Húsz év alatt több országos hírű étteremnek is konyhafőnöke volt, hisz a tradíciókban, de a magyar konyha igazi megújulását a külföldről hazatérő és saját üzletüket irányító séfektől várja.
Mennyi energiára van szükségünk egy átlagos napon? Ezen a héten könnyű ételekkel segíthetjük a súlycsökkentést. A recepteket Dánielné Rózsa Ágnes dietetikus állította össze.
Sorozatunk második részében a krumpli és a hagyma házasság legfontosabb gyümölcsének(!) a paprikás krumplinak az elkészítésével foglalkozunk. E cikk írója, annak ellenére, hogy mindenféle húsok nagy barátja, ezt a két növényt tartja a legénykonyha két legfontosabb alapanyagának.
A síelés szerelmesei előbb vagy utóbb Ausztriában kötnek ki, hogy kipróbálják az Alpok csodás lejtőit. Két lesiklás közben legtöbben egy hüttében üldögélünk, s ha már ott vagyunk, ne mulasszuk el megkóstolni az osztrák konyha legínycsiklandozóbb fogásait.
A legkevesebb hozzávalóból elkészíthető ételek nagy versenyének győztese holtversenyben a tejkaramella. Sokan szinte megszállott imádattal tekintenek rá és rajonganak érte, a csúcsok csúcsának tartják. Nézzük, miért.
A sztárszakácsok már messze nem csak a főzésről értekeznek, az élet minden fontos kérdésében megosztják véleményüket a nézőkkel. Két amerikai séf a szex és evés témakörét járta körül szókimondó nyíltsággal.
A magyar nép élesen kettéválasztható egy bizonyos preferencia mentén. A megosztottság az utóbbi években válságossá mélyült. Gondolkodók, az értelmiség prominens képviselői szólaltak fel, hogy ez így nem mehet tovább. Természetesen a tejberizs- és tejbegrízpártiak örök harcáról van szó.
A lyoni Bocuse d'Or Desszert-világbajnokságon az idén magyar cukrászok is indulnak: Mihályi László, Nesztovidisz Zoltánné cukrászok és Tóth Zsolt jégszobrász alkotják a magyar csapatot - tudta meg az MTI munkatársa Molnár B. Tamástól, a Magyar Gasztronómiai Egyesület elnökétől.
A KFT-ből kilépő Laár András azt monda, évekig tűrte a zenésztársai neheztelő, korholó hozzáállást, akik őt tartották az együttes leggyengébb láncszemének.