Egy remek emlékeztető

Egy remek emlékeztető

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
techline.hu

Az ember feje nem káptalan, hajlamos elfeledkezni fontos dátumokról...

Az ember feje nem káptalan, hajlamos elfeledkezni fontos dátumokról, megbeszélésekről. Kínos ilyenkor a kimagyarázkodás, úgyhogy jobb, ha erre egyáltalán nem lesz szükségünk. Az interneten számos „emlékeztető" szolgáltatás található, az RSSBirthday azonban különbözik ezektől, mégpedig abban, hogy RSS olvasónkban jelenteti meg az általunk előre beállított figyelmeztetést.

Először természetesen be kell állítanunk, mire figyelmeztessen a rendszer

Ha úgy gondoljuk, szükségünk van netes emlékeztetőre, akkor lépjünk fel az RSSBirthday weboldalára. Itt egy rövid regisztráción kell átesnünk, ahol meg kell adnunk az e-mail címünket, és persze jelszót kell választanunk. A következő lépésben egy kisebb munka vár ránk, fel kell ugyanis tölteni „internetes memóriánkat", azaz be kell írnunk az eseményeket és a dátumokat. Ide természetesen tucatnyi különféle eseményt és dátumot megadhatunk, illetve utólag, az Edit mezőre katgtintva, szerkeszthetjük is ezeket.

Ha elkészültünk, újabb beállítások következnek. Megadhatjuk, hogy a szóban forgó esemény előtt hány nappal jelenjen meg RSS olvasónkban az üzenet, és persze nem szabad elfeledkeznünk az időzóna beállításáról sem!

Végül nincs más hátra, mint feliratkozni az RSS olvasónkra (ez a Subscribe to your feed feliratra kattintva történhet meg).

Most már nyugodtan hátradőlhetünk a székben, többé nem fordulhat elő velünk, hogy elfeledkezünk anyósunk szülinapjáról. Legfeljebb akkor, ha azidőtájt éppen nem kapcsoljuk be a számítógépet.

Hozzászólások