Hírlevelek
Menü

Olvasási mód:

Betűméret:

Betűstílus:

#gasztronómia

gyézsé hvg360

Hasbeszélő: Kockás abroszos fogadóérzés új idők új stílusában Szadán

Jártunkban-keltünkben megéhezünk, megszomjazunk, megállunk „kispiszkostól” a fine diningig. Nosztalgiázunk és felfedezünk, megyünk az emlékeink után, rábízzuk magunkat a véletlenre, vagy éppen nagyon is tudatosan keresünk valami újat. Aztán elmeséljük, mondjuk a magunkét. A vendégét – mert mi vagyunk a mindenkori vendég. Felbukkanásunk bárhol várható. Most éppen Szadán voltunk.

Gyükeri Mercédesz hvg360

"Épp akkora feladat kitalálni, milyen lesz a jövő rostélyosa, mint kreálni egy parfümöt" – interjú Christian Le Squer sztárséffel

A három Michelin-csillagos éttermek világát egészen máshová tennénk a polcon, mint a saját konyhánk világát. Christian Le Squer, a párizsi Le Cinq séfje azonban visszaránt minket a földre: a budapesti Costes Downtownban, Molnár Márk séffel közös vacsorája előtt arról beszélgettünk, miért nem tudja kivonni magát a magas gasztronómiai kultúra sem a világban zajló folyamatok alól, hogyan hat a klímaváltozás a fine-diningra, és hogy kimehet-e a divatból a francia konyha.

hvg.hu Élet+Stílus

Miért olyan jó ízű a paradicsom, ha a saját kertünkben nő?

Hogy milyen csodák történhetnek, amikor drasztikusan lerövidül a kerttől az asztalig vezető út, azt a tömegfogyasztásra, importra és mesterséges ízekre épülő étkezési kultúránk alaposan elrejti előlünk. Ezeket a csodákat leplezi le a Kertész és a Séf, azaz Török Patrícia és Horváth Gábor a Séfasztal a kert végében című könyvükben, felvillantva egy már-már – nem teljesen véletlen szófordulattal élve – paradicsomi létezés lehetőségét.

gyézsé hvg360

Hasbeszélő: "Az asztal örömei" egy nem várt helyen, váratlanul, franciás stílben

Jártunkban-keltünkben megéhezünk, megszomjazunk, megállunk „kispiszkostól” a fine diningig. Nosztalgiázunk és felfedezünk, megyünk az emlékeink után, rábízzuk magunkat a véletlenre, vagy éppen nagyon is tudatosan keresünk valami újat. Aztán elmeséljük, mondjuk a magunkét. A vendégét – mert mi vagyunk a mindenkori vendég. Felbukkanásunk bárhol várható. Most éppen Óbudán, a Kolosy téren jártunk.

1
6 7 8 9 10
53
Nagy Márton: elkészült a 2026-os költségvetés, majd jövőre indulhat be a gazdaság és csökkenhet az infláció

Nagy Márton: elkészült a 2026-os költségvetés, majd jövőre indulhat be a gazdaság és csökkenhet az infláció

Kálmán Olga bocsánatot kért Rogán Antaltól, de a fideszes politikus valószínűleg nem erre számított

Kálmán Olga bocsánatot kért Rogán Antaltól, de a fideszes politikus valószínűleg nem erre számított

Várkonyi Andrea cége az újságírók listázására nyert el egy közbeszerzést

Várkonyi Andrea cége az újságírók listázására nyert el egy közbeszerzést

Többmilliós követelés és behajtás is lehet a vége, ha valaki ittasan okoz balesetet

Többmilliós követelés és behajtás is lehet a vége, ha valaki ittasan okoz balesetet

A felhasználói adatok elemzésével javítaná a küszködő MI-jét az Apple

A felhasználói adatok elemzésével javítaná a küszködő MI-jét az Apple

Megint csak pénzért léphetnek be a turisták Velencébe

Megint csak pénzért léphetnek be a turisták Velencébe

Ha már a buzizás Lázár reakciója, legalább vállalja fel 

Ha már a buzizás Lázár reakciója, legalább vállalja fel 

Gondolkozz velünk: Kötögetés – Szexi a matek 9.

Gondolkozz velünk: Kötögetés – Szexi a matek 9.

Húszmilliót költöttek a kormánypropaganda szócsövei Kollár Kinga lejáratására a közösségi médiában

Húszmilliót költöttek a kormánypropaganda szócsövei Kollár Kinga lejáratására a közösségi médiában

A címlapról ajánljuk