HVG Extra Pszichológia Pszichológia magazin

Az igazira várva: ezek ma a párválasztás dilemmái

Ha az életben meghozott döntési dilemmáinkat fontosság szempontjából kellene rangsorolni, a csúcson természetesen ott áll az „elköteleződjek-e valaki mellett?”. Igen válasz esetén jön a „jó, de ki legyen az?” problematikája, ami után már tényleg csak a „mikor” kérdése marad hátra. Csak?!

Dercsényi Dávid Itthon

Vannak még ötletei - megszólalt a "szingliadó atyja"

Szingliadó, az abortusz korlátozása, a gyermekvállalás gyökeresen más nézőpontból - hatalmas port kavart a HVG cikke, amely egy KDNP-hez közeli szociológus, Benda József demográfiai elképzeléseit mutatta be. Benda szerkesztőségünknek jelezte, szívesen megszólalna.

hvg.hu Plázs

Durván berontott a politika a hálószobánkba

Néhány napja került ki annak az osztrák kampányvideónak a magyarosított lenyúlása, amely szerint, ha egy pasiról kiderül, hogy szimpatizál az Összefogással (pardon: csütörtök óta Kormányváltással), akkor a csaja azonnal elviharzik. Tényleg ennyire beleszól a politika a magánéletünkbe? Olvasóinkat kérdeztük, az eredmény lesújtó.

hvg.hu Itthon

Államtitkár: "idióta gondolat", hogy beleszólnánk a párválasztásba

Az új, párválasztást támogató kormányzati program csak egy lehetőség, hogy a fiatalok a tánc erejével könnyebben találjanak társra – mondta Soltész Miklós szociális és családügyért felelős államtitkár az MR1-Kossuth Rádió műsorában. Hozzátette, a programot saját élettapasztalatai is ösztönözték, és "idióta gondolat", hogy az állam ezzel beleszólna a párválaszása.

hvg.hu Itthon

Így segítene csajozni az állam

Táncházzal, a Bergendy zenekarral, játékokkal és beszélgetésekkel hozná össze a lányokat és fiúkat az Emberi Erőforrások Minisztériuma. Szerintük egyre több az olyan egyetemista korú fiatal, akiknek "nincs terük az ismerkedésre" – írja az Eduline.hu.

MTI Shake

A férfiak hipergyorsak a párválasztásban

A férfiak a korábban véltnél is sokkal gyorsabbak a párválasztásban, ezredmásodpercek alatt képesek eldönteni, hogy egy nő vonzó-e számukra vagy sem - állítják holland és brit kutatók.

MTI Plázs

A költekező spórolóst választ?

Ellentétek vonzzák egymást: a költekező ugyanis hajlik arra, hogy takarékos párt válasszon - állapította meg egy amerikai tanulmány.

MTI Tech

Párválasztáskor valóban vonzzák egymást az ellentétek

Társkereséskor az ellentétek valóban vonzzák egymást - állapította meg egy brazil tanulmány, amely szerint az emberek öntudatlanul is nagyobb valószínűséggel választanak olyan partnert, aki genetikailag inkább eltér tőlük.

Vélemény

A Hit Gyülekezetének teológusa válaszol cikkünkre

Lapunk február 25-én Vallás és a szex: mit tanítanak az új egyházak? címmel közölt írására reagált a Hit Gyülekezetének teológusa, Ruff Tibor. Levelét illetve a cikk alapját képező dolgozat szerzőjének nyilatkozatát az alábbiakban közöljük.

hvg.hu Plázs

Párkapcsolati kudarcok: ki lehet lépni az ördögi körből?

Keménykezű apa, zsarnoki férj, domináns anya, ellentmondást nem tűrő feleség –érdekes, de nem véletlen párhuzamok. A szülőkkel való kapcsolatunk meghatározza az egész életünket: a párválasztásban – tudattalanul – hozzájuk hasonlót keresünk. Ha gyerekkorunkban iparkodnunk kellett, hogy kivívjuk a papa vagy a mama elismerését, nem lesz ez másként későbbi kapcsolatainkban sem. Szakértőnket választásaink hátteréről faggattuk.


A címlapról ajánljuk