Hírlevelek
Menü

Olvasási mód:

Betűméret:

Betűstílus:

#Gasztronómia

Gyükeri Mercédesz hvg360

Ha Gordon Ramsay megszerette, nekünk is jó lesz? Az áldott és átkozott margarin

Nincs még egy olyan modern élelmiszer, amelyik kezdettől fogva ilyen erős érzelmeket váltott volna ki, mint a margarin. Tekintettek rá drága terméket kiváltó megmentőként, aztán a drága termék pusztítandó hamisítványaként. Egy időben méltatták azért, hogy egészséges, aztán az volt vele a baj, hogy nem, mostanában pedig mentes és fenntartható alternatívaként tálalják a gyártók. Most, hogy a margarin oldalán Gordon Ramsay-t állította versenybe egy cég, mi sem maradhattunk ki, és megnéztük: vajon tényleg össze lehet keverni a margarint a vajjal? És előállítható otthon, pálmaolaj és mindenféle adalékok nélkül?

hvg.hu Élet+Stílus

Miért finomabb a mozis popcorn, mint a házi?

A mozikban kapható pattogatott kukorica titka javarészt a különleges összetevőkben rejlik, de az élményt pszichológiai tényezők is befolyásolhatják. A popcornevés furcsa módon még a film előtt látott reklámok befogadására is hatással van.

hvg.hu Élet+Stílus

Micsoda a földimogyoró, ha nem mogyoró?

Bár benne van a nevében, a földimogyoró mégsem mogyoró. De akkor milyen rokonságban áll a két növény, és milyen hasonlóan megtévesztő zöldségeket és gyümölcsöket ismerünk még?

Pálúr Krisztina hvg360

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?

GyéZsé hvg360

Hasbeszélő: Majdnem elbagatellizált ebéd egy patinás budai villában

Jártunkban-keltünkben megéhezünk, megszomjazunk, megállunk „kispiszkostól” a fine diningig. Nosztalgiázunk és felfedezünk, megyünk az emlékeink után, rábízzuk magunkat a véletlenre, vagy éppen nagyon is tudatosan keresünk valami újat. Aztán elmeséljük, mondjuk a magunkét. A vendégét – mert mi vagyunk a mindenkori vendég. Felbukkanásunk bárhol várható. Most éppen egy patinás budai villában.

1 2 3 4 5 6 7
53
Újabb marhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás, leölnek 600 szarvasmarhát

Újabb marhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás, leölnek 600 szarvasmarhát

Trump nekitámadt Powellnek a kamatok miatt

Trump nekitámadt Powellnek a kamatok miatt

Nagy Márton letagadta, hogy 2015-től lett volna MNB-alelnök, pedig akkor lett az

Nagy Márton letagadta, hogy 2015-től lett volna MNB-alelnök, pedig akkor lett az

„Már addigra eldől, hogyan fogunk olvasni, amikor még egy betűt sem tanultunk az iskolában”

„Már addigra eldől, hogyan fogunk olvasni, amikor még egy betűt sem tanultunk az iskolában”

Von der Leyen: A Nyugat, ahogy eddig ismertük, már nem létezik

Von der Leyen: A Nyugat, ahogy eddig ismertük, már nem létezik

Vitézy válasza Lázárnak: „Értem, hogy egyszerűbb a Pride-ról beszélni, mint a lerobbanó vonatokról”

Vitézy válasza Lázárnak: „Értem, hogy egyszerűbb a Pride-ról beszélni, mint a lerobbanó vonatokról”

„Ha egyszer megízleltük a szabadságot, nem bírjuk ki nélküle”

„Ha egyszer megízleltük a szabadságot, nem bírjuk ki nélküle”

Financial Times-kommentár: Trump félúton van afelé, hogy rendőrállamot csináljon Amerikából

Financial Times-kommentár: Trump félúton van afelé, hogy rendőrállamot csináljon Amerikából

Jön Nena Budapestre – élőben is meghallgathatjuk a 99 Luftballonst

Jön Nena Budapestre – élőben is meghallgathatjuk a 99 Luftballonst

A címlapról ajánljuk