hvg.hu Vállalkozás

Így tanulhat meg fél év alatt 10 ezer angol kifejezést

Már az értékesítése is megkezdődött annak a mobil nyelvtanárnak, ami alapjaiban változhatja meg az idegennyelv-tanulás folyamatát. A magyar fejlesztő cég állítja: a Click 4 Skill használatával néhány hónap után is mérhető eredményeket lehet elérni.

Szabó M. István Vállalkozás

Nemzeti mozgalom lehet a csikkgyűjtés

Egytonnányi csokipapír a kuka helyett egy magyar származású vállalkozó újrahasznosítással foglalkozó cégéhez került, a környezettudatos gondolkodáshoz vezető gyűjtési modellel ráadásul még zsebpénzt is lehet keresni. A TerraCycle idehaza a csoki-, illetve chipscsomagolás gyűjtése után a csikkprojektet is sínre tette, a különféle hulladékokból olcsó granulátum és trágya készül.

Szabó M. István Vállalkozás

"Egyszerűen kidobták, nekem viszont jó üzletnek tűnt"

Egymást érik a használtruha-üzletek a városban, a second hand modellnek azonban nem feltétlenül kell a divatiparra koncentrálnia. A ráckevei Szépséghibás Áruk Boltja leselejtezett építkezési és barkácskellékeket, új vagy újszerű állapotban lévő működőképes háztartási gépeket kínál nyomott áron a lelkes közönségének. Egy ingatlanos találta ezt a menekülési útvonalat magának, miután bedőlt a teljes építőipari szektor.

hvg.hu Vállalkozás

Jön a bringamamut, de senki sem fél tőle

Bár a jelenleg kölcsönözhető "járműpark" többszörösével, ezer bringával lép a flaszterra a Budapesti Biciklirendszer (Bubi), a piac szereplői egyáltalán nem aggódnak, szerintük ügyfélkörük gyökeresen eltér. Ők speciális szolgáltatásokat (is) nyújtanak a turistáknak, míg a tömegbicaj jellemzően a rohanó városlakóknak készül. Ráadásul a 2008-ban indult, kormánybiztossal is feldíszített projekt megvalósulása egyre késik, a legutóbbi tervek szerint jövőre jönnek a strapabíró egyenkerékpárok.

hvg.hu Vállalkozás

InnoMax: nem csak a marketing értéke jelentős

Tovább keresi az Invitel a kis- és középméretű vállalkozások közt azokat, melyek az innováció, a hatékonyság, a kreativitás és a maximalizmus bűvkörében a legjobb eredményre voltak képesek. Gerlei Gyöngyvér, az Invitel vállalati üzletágának megbízott értékesítési vezérigazgató-helyettese, a zsűri elnöke elárulta: a nevezési határidő is a legifjabbak kérésére módosult március 10-re.

hvg.hu Vállalkozás

InnoMax különdíjas az új generációs humán ügyviteli rendszer

Másodszor is nyert a kkv-szektorra szabott innovációs pályázaton a NEXON. Az Innomax díj, mely az alapító Invitel gyakorta hangoztatott missziójának, annak a gyümölcse, hogy az informatikai cég idehaza is megtalálja a valóban kreatív és innovatív kis-és középvállalatokat, cégeket, és felmutassa őket a szektornak. A pályázat is, és az idén a HVG különdíját elnyerő projekt is leírható négy kulcsszóval: innováció, hatékonyság, maximalizmus, kreativitás.

hvg.hu Vállalkozás

Innováció nélkül a kkv-k élete is keserűbb

Az idei InnoMax pályázatra többen, minden eddiginél több szektorból pályáztak, de az Invitel által felkért zsűrinek, mely azokat a kis- és középméretű vállalkozásokat kereste, amikre az innováció, a hatékonyság, a kreativitás és a maximalizmus egyaránt magas szinten jellemző, nem volt nehéz dolga. A pályázókról és a kkv szektorról kérdeztük a díjátadó előtt Zsembery Györgyöt, a zsűri elnökét, az Invitel vezérigazgató-helyettesét.

hvg.hu Vállalkozz

Egymásra találnak, akik egymásnak valók

Következik az utolsó hét, február 21-ig lehet jelentkezni az idei InnoMax pályázatra, mellyel az Invitel azokat a kis- és középméretű vállalkozásokat keresi, amikre az innováció, a hatékonyság, a kreativitás és a maximalizmus egyaránt magas szinten jellemző. A kkv-szektorra szabott pályázat elbírálói közt ül Sugár Mihály, a BellResearch piackutató vezető tanácsadója, aki szerint a díj fontosságát a publicitáson túl az is növeli, hogy itt egymásra találnak, akik valóban egymásnak valók.

hvg.hu Vállalkozás

Piac kell - és kiemelt figyelem

Még bő egy hónapig keresi az Invitel a kis- és középméretű vállalkozások közt azokat, melyek az innováció, a hatékonyság, a kreativitás és a maximalizmus bűvkörében az idei Innomax díjra leginkább érettek. A kkv szektorra szabott pályázatról és a vállalkozások számára leginkább égető problémákról a zsűri egyik állandó tagját, Krisán Lászlót, a KA-VOSZ Zrt. vezérigazgatóját kérdeztük.

hvg.hu Vállalkozás

Ügyfélszerzés: valós net-jelenléttel

Az új ügyfelek megszerzése, az ügyfél-elégedettség elnyerése és az ügyfelek megtartása legalább akkora probléma a magyar kis- és középvállalkozások számára, mint a rendre előkerülő tőkehiány. A vállalkozók egyre tudatosabban keresik a megoldásokat az ügyfélszerzéshez, de a kisvállalkozások 55 százaléka nem rendelkezik weboldallal - hiába, hogy a hazai potenciál öt és félmillió leendő ügyfél is lehet.

hvg.hu Vállalkozás

Nyerő recept nincs, a megmérettetés a fontos

Tovább keresi az Invitel a kis- és középméretű vállalkozások közt azokat, melyek az innováció, a hatékonyság, a kreativitás és a maximalizmus bűvkörében a legjobb eredményre voltak képesek. Az InnoMax Díj promótálásába most a tavalyi nyertesek is bekapcsolódtak.

hvg.hu Vállalkozás

Az innováció a kkv-k jövője

Harmadszor keresi az Invitel a kis- és középméretű vállalkozások közt azokat a cégeket, melyekre az innováció, a hatékonyság, a kreativitás és a maximalizmus egyaránt jellemző. Közülük választja ki a zsűri az InnoMax idei díjazottjait.

hvg.hu Vállalkozz

Emailt küldenek a tiszta szoftverekért

A megfelelő szoftvergazdálkodás fontosságára hívja fel a hazai kis- és középvállalkozások figyelmét a BSA most indított kampánya. A szoftverek tisztaságáért tevékenykedő szervezet az elkövetkező időszakban kkv-k tízezreinek küld elektronikus levelet, tájékoztatva őket a szoftvergazdálkodás lehetőségeiről.

Acsai N. Ferenc Vállalkozás

Új csődtörvény: jóhiszeműség sincs kizárva

Csütörtökön tartja a parlament a csődtörvény és ahhoz kapcsolódóan a gazdasági törvény megváltoztatásáról szóló jogszabálycsomag általános vitáját. A csomag a csődeljárás hatályban lévő szabályozását foltozgatja tovább. Teljesen új csődkódexre nem telt, pedig vadonatújra lenne szükség.

1 2 3 4 5
Hogyan jöttek létre az univerzum legnehezebb anyagai?

Hogyan jöttek létre az univerzum legnehezebb anyagai?

Cseppet sem zavarja a Huaweit, hogy nincs Play áruház a telefonjain

Cseppet sem zavarja a Huaweit, hogy nincs Play áruház a telefonjain

BKK-vezér: Nehéz úgy tervezni, hogy a kormányzati döntésekről nincs információnk

BKK-vezér: Nehéz úgy tervezni, hogy a kormányzati döntésekről nincs információnk

Dobrev Klára koronavírusos

Dobrev Klára koronavírusos

Egy friss kutatás szerint az élelmiszerek 20 százaléka végzi a kukában

Egy friss kutatás szerint az élelmiszerek 20 százaléka végzi a kukában

UV-fénnyel védték a vírusoktól egy rotterdami előadás táncosait

UV-fénnyel védték a vírusoktól egy rotterdami előadás táncosait

Seres László: A Jobbik sofőrjei

Seres László: A Jobbik sofőrjei

Így néz ki belülről a leomlott genovai híd utódja

Így néz ki belülről a leomlott genovai híd utódja

A címlapról ajánljuk