Hírlevelek
Menü

Olvasási mód:

Betűméret:

Betűstílus:

#menü

T.S. Élet+Stílus

Kannabisz a konyhában

Alapállásból közellenség, miközben gyógyszer is lehet, újabban pedig tabukat döntöget a konyhában. A kannabisz felhasználásáról már szakácskönyv is született, és egyre több séf vesz fel a menüjébe kenderkivonatokkal készülő fogásokat – az USA-ban.

Szauer Judit Gasztro

Gasztroturista Izlandon

Gyönyörű tájak, a természet mérhetetlen ereje és szépsége, halak minden mennyiségben, kedves, nyitott vendégszerető, kifejezetten humoros északi emberek és izgalmas gasztrokalandok – ez Izland. Kalandra fel!

hvg.hu Gasztro

Bisztronómia a fedélzeten

Egyre több sztárséf vállalja, hogy az „égi konyhák” speciális feltételeinek megfelelően alkosson menüsorokat. Legújabban a francia bisztrókonyha egyik legismertebb képviselője, Yves Camdeborde is a fedélzetre lépett.

T.S. Gasztro

Utolsó vacsorából húsvéti menü

Jézus séfjei - apokrif módon így is nevezik azokat a spanyol szakácsokat, akik minden évben megkísérlik rekonstruálni, és a kornak megfelelően újragondolni a Názáreti Jézus utolsó vacsoráját. Ilyen újrakomponált ételsorral várja a húsvéti ünnepek alatt vendégeit az idei évtől a második Michelin-csillaggal is büszkélkedhető madridi Coque étterem.

hvg.hu/turizmus.com Gasztro

A legjobb menük hete

Magyarországon 2011 óta évente kétszer is megrendezik az Országos Étterem Hetet. Legközelebb március 21–27. között kóstolhatják egységáron az érdeklődők válogatott felső- és középkategóriás éttermek erre az alkalomra összeállított menüit.

hvg.hu Gasztro

A farsangon innen és túl - recept

Itt a húshagyó kedd, a hamvazó szerda, még megfejeljük egy torkos, avagy zabáló csütörtökkel és búcsúzunk a farsangtól. Így a végén még belehúzhatunk. De ki mondja, hogy legközelebb csak egy év múlva ehetünk krumpli fánkot, Eclairt, képviselő fánkot, cukkini blinit?

hvg.hu Gasztro

Csúcsmenü a borásznak

Mint minden évben, az idén is gálaebéddel és a legjobb borokkal ünnepli a magyar borász társadalom az Év Bortermelőjét. A február 7-én esedékes nagy esemény ezúttal sem fog csalódást okozni. Válogatott séfektől, válogatott fogások.

hvg.hu/turizmus.com Gasztro

Nobel-díjas vacsora

Két hét múlva, december 10-én, Alfred Nobel halálának évfordulóján tartják a világ legtekintélyesebb tudományos és irodalmi díjának átadási ünnepségét és díszvacsoráját. Az ünnepi menünek mindig nagy szakmai és közönség visszhangja van.

V.T. Gasztro

Ökogasztro és a slammerek

„Nem savanyú a citrom drágám, csak rosszul eszed” – üzeni a slam poetry néven egyre népszerűbb szabad költői versenyek üdvöskéje a pesti galériások utcájából. Egy olyan, nemrégiben nyílt helyről, ahol sajátos együttállással lepik meg a nagyérdeműt: a 21. századi kortárs líra és a fenntartható gasztronómia találkozik a bisztrópultnál.

Szauer Judit Gasztro

Blumenthal tanítványa Budapesten főz - interjú

Nyelvésznek tanult, turnézó zenészeknek főzött a legendás manchesteri Roadhouse-ban, bedolgozta magát a maximalista Heston Blumenthalhoz, feltalálta a Fat Duck-nak a csokoládébort, a második saját éttermének a megnyitására készül. Mary Ellen Mctague, Anglia egyik legjobb séfje most két napra átveszi a hatalmat a Manna étterem konyháján. Klasszikus brit ételsorral jött hozzánk.

Tóth Noémi Gasztro

A Trónok harca asztalánál

"Cersei helyet foglalt egy gusztusos asztalnál, amire lehetetlenség nemet mondani." /Királyok csatája/

T.S. Gasztro

Olcsón is lehet jót főzni! – recept

1,61 euró, ennyi a bekerülési költsége annak a háromfogásos menünek, amelynek fogásait egy, neves katalán séfek által összeállított recepttárból válogattuk. A nyomtatott formában és e-könyben egyaránt megjelenő kiadvány, amint arról nemrégiben hírt adtunk, élelmezési segélyre szorulóknak készült.

hvg.hu Gasztro

Kedvezménnyel egy hétig

Aki kiheverte a Torkos Csütörtököt, és nem fogyózik, nem böjtöl, nem tavaszi méregtelenít, az már készülhet is a következő nagy éttermi menetelésre, ami viszont nem egy napig, hanem egy teljes héten át tart. Országszerte több mint százhúsz vendéglátóhely kínálja kedvezményesen menüit március 16. és 22. között a VIII. Országos Étterem Héten.

hvg.hu Gasztro

Sztárszakács a fedélzeten

Nem akárkinek a menüjét eszik az elkövetkezendő hat hónapban a Párizs - New York járaton a francia légitársaság business osztályának utasai. Anne-Sophie Pic, három Michelin csillagos séf főzte ki az új menüket.

-gy- Gasztro

Nem elég a szép szó

" Üres hasnak nem elég a szép szó" - ez a mottója annak a szekszárdi étteremnek, amely 21 szálláshellyel és 10 vendéglátóhellyel egyetemben a közelmúltban elnyerte a Magyar Turizmus Minőségi díjat. Az Ízlelő étteremben a két vezető kivételével, a személyzet minden tagja megváltozott munkaképességű.

1 2 3 4 5
Megállapodtak a pártok a koalíciós tárgyalásokat előkészítő egyeztetéseken Németországban

Megállapodtak a pártok a koalíciós tárgyalásokat előkészítő egyeztetéseken Németországban

Meghalt Simon Fisher-Becker, a Harry Potter-filmek egyik szereplője

Meghalt Simon Fisher-Becker, a Harry Potter-filmek egyik szereplője

Rémálom-forgatókönyvet emlegetnek a Disneynél, csak ez most nem mese

Rémálom-forgatókönyvet emlegetnek a Disneynél, csak ez most nem mese

A kormány kiutasítaná azokat a kettős állampolgárokat, akik veszélyeztetik a „szuverenitást” vagy a „biztonságot”

A kormány kiutasítaná azokat a kettős állampolgárokat, akik veszélyeztetik a „szuverenitást” vagy a „biztonságot”

Meg kell mutatnia, mit tud? Akkor játsszon kicsit a Marióval a mesterséges intelligencia

Meg kell mutatnia, mit tud? Akkor játsszon kicsit a Marióval a mesterséges intelligencia

Tíz százalékkal emelné a jegyek árát a BKK

Tíz százalékkal emelné a jegyek árát a BKK

Három férfi bement egy torontói bárba és elkezdett lövöldözni, ám csodával határos módon mindenki túlélte

Három férfi bement egy torontói bárba és elkezdett lövöldözni, ám csodával határos módon mindenki túlélte

„Maradj csöndben, kisember” – üzente Elon Musk a lengyel külügyminiszternek a Starlinkről szóló vita közben

„Maradj csöndben, kisember” – üzente Elon Musk a lengyel külügyminiszternek a Starlinkről szóló vita közben

Egyre többen tesznek félre, de még mindig kevesen merik azt befektetni

Egyre többen tesznek félre, de még mindig kevesen merik azt befektetni

A címlapról ajánljuk