Hírlevelek
Menü

Olvasási mód:

Betűméret:

Betűstílus:

#menü

T.S. Élet+Stílus

Kannabisz a konyhában

Alapállásból közellenség, miközben gyógyszer is lehet, újabban pedig tabukat döntöget a konyhában. A kannabisz felhasználásáról már szakácskönyv is született, és egyre több séf vesz fel a menüjébe kenderkivonatokkal készülő fogásokat – az USA-ban.

Szauer Judit Gasztro

Gasztroturista Izlandon

Gyönyörű tájak, a természet mérhetetlen ereje és szépsége, halak minden mennyiségben, kedves, nyitott vendégszerető, kifejezetten humoros északi emberek és izgalmas gasztrokalandok – ez Izland. Kalandra fel!

hvg.hu Gasztro

Bisztronómia a fedélzeten

Egyre több sztárséf vállalja, hogy az „égi konyhák” speciális feltételeinek megfelelően alkosson menüsorokat. Legújabban a francia bisztrókonyha egyik legismertebb képviselője, Yves Camdeborde is a fedélzetre lépett.

T.S. Gasztro

Utolsó vacsorából húsvéti menü

Jézus séfjei - apokrif módon így is nevezik azokat a spanyol szakácsokat, akik minden évben megkísérlik rekonstruálni, és a kornak megfelelően újragondolni a Názáreti Jézus utolsó vacsoráját. Ilyen újrakomponált ételsorral várja a húsvéti ünnepek alatt vendégeit az idei évtől a második Michelin-csillaggal is büszkélkedhető madridi Coque étterem.

hvg.hu/turizmus.com Gasztro

A legjobb menük hete

Magyarországon 2011 óta évente kétszer is megrendezik az Országos Étterem Hetet. Legközelebb március 21–27. között kóstolhatják egységáron az érdeklődők válogatott felső- és középkategóriás éttermek erre az alkalomra összeállított menüit.

hvg.hu Gasztro

A farsangon innen és túl - recept

Itt a húshagyó kedd, a hamvazó szerda, még megfejeljük egy torkos, avagy zabáló csütörtökkel és búcsúzunk a farsangtól. Így a végén még belehúzhatunk. De ki mondja, hogy legközelebb csak egy év múlva ehetünk krumpli fánkot, Eclairt, képviselő fánkot, cukkini blinit?

hvg.hu Gasztro

Csúcsmenü a borásznak

Mint minden évben, az idén is gálaebéddel és a legjobb borokkal ünnepli a magyar borász társadalom az Év Bortermelőjét. A február 7-én esedékes nagy esemény ezúttal sem fog csalódást okozni. Válogatott séfektől, válogatott fogások.

hvg.hu/turizmus.com Gasztro

Nobel-díjas vacsora

Két hét múlva, december 10-én, Alfred Nobel halálának évfordulóján tartják a világ legtekintélyesebb tudományos és irodalmi díjának átadási ünnepségét és díszvacsoráját. Az ünnepi menünek mindig nagy szakmai és közönség visszhangja van.

V.T. Gasztro

Ökogasztro és a slammerek

„Nem savanyú a citrom drágám, csak rosszul eszed” – üzeni a slam poetry néven egyre népszerűbb szabad költői versenyek üdvöskéje a pesti galériások utcájából. Egy olyan, nemrégiben nyílt helyről, ahol sajátos együttállással lepik meg a nagyérdeműt: a 21. századi kortárs líra és a fenntartható gasztronómia találkozik a bisztrópultnál.

Szauer Judit Gasztro

Blumenthal tanítványa Budapesten főz - interjú

Nyelvésznek tanult, turnézó zenészeknek főzött a legendás manchesteri Roadhouse-ban, bedolgozta magát a maximalista Heston Blumenthalhoz, feltalálta a Fat Duck-nak a csokoládébort, a második saját éttermének a megnyitására készül. Mary Ellen Mctague, Anglia egyik legjobb séfje most két napra átveszi a hatalmat a Manna étterem konyháján. Klasszikus brit ételsorral jött hozzánk.

Tóth Noémi Gasztro

A Trónok harca asztalánál

"Cersei helyet foglalt egy gusztusos asztalnál, amire lehetetlenség nemet mondani." /Királyok csatája/

T.S. Gasztro

Olcsón is lehet jót főzni! – recept

1,61 euró, ennyi a bekerülési költsége annak a háromfogásos menünek, amelynek fogásait egy, neves katalán séfek által összeállított recepttárból válogattuk. A nyomtatott formában és e-könyben egyaránt megjelenő kiadvány, amint arról nemrégiben hírt adtunk, élelmezési segélyre szorulóknak készült.

hvg.hu Gasztro

Kedvezménnyel egy hétig

Aki kiheverte a Torkos Csütörtököt, és nem fogyózik, nem böjtöl, nem tavaszi méregtelenít, az már készülhet is a következő nagy éttermi menetelésre, ami viszont nem egy napig, hanem egy teljes héten át tart. Országszerte több mint százhúsz vendéglátóhely kínálja kedvezményesen menüit március 16. és 22. között a VIII. Országos Étterem Héten.

hvg.hu Gasztro

Sztárszakács a fedélzeten

Nem akárkinek a menüjét eszik az elkövetkezendő hat hónapban a Párizs - New York járaton a francia légitársaság business osztályának utasai. Anne-Sophie Pic, három Michelin csillagos séf főzte ki az új menüket.

-gy- Gasztro

Nem elég a szép szó

" Üres hasnak nem elég a szép szó" - ez a mottója annak a szekszárdi étteremnek, amely 21 szálláshellyel és 10 vendéglátóhellyel egyetemben a közelmúltban elnyerte a Magyar Turizmus Minőségi díjat. Az Ízlelő étteremben a két vezető kivételével, a személyzet minden tagja megváltozott munkaképességű.

1 2 3 4 5
Óva inti a kormányt az inflációgerjesztő intézkedésektől az MNB alelnöke

Óva inti a kormányt az inflációgerjesztő intézkedésektől az MNB alelnöke

Búcsú: Adele nem tudja, mikor lép fel újra

Búcsú: Adele nem tudja, mikor lép fel újra

„A cél az, hogy verd meg a játékban a tanárt, ezt mindig szeretik a gyerekek” – hogyan lehet vonzó tárgy a matematika?

„A cél az, hogy verd meg a játékban a tanárt, ezt mindig szeretik a gyerekek” – hogyan lehet vonzó tárgy a matematika?

Kozmikus kalapot fotózott a James Webb, a közepén egy szupermasszív fekete lyukkal

Kozmikus kalapot fotózott a James Webb, a közepén egy szupermasszív fekete lyukkal

Egy hónap alatt 21 autót tört fel két kecskeméti férfi

Egy hónap alatt 21 autót tört fel két kecskeméti férfi

Meggyőző fölénnyel nyert az Osztrák Szabadságpárt Stájerországban

Meggyőző fölénnyel nyert az Osztrák Szabadságpárt Stájerországban

Óriási vendégbagoly bukkant fel a Mecsekben

Óriási vendégbagoly bukkant fel a Mecsekben

Új barátja van Putyinnak – a romániai elnökválasztás első körének eredményét elemzi a nemzetközi sajtó

Új barátja van Putyinnak – a romániai elnökválasztás első körének eredményét elemzi a nemzetközi sajtó

Ilyen álcázás nélkül az első debreceni BMW

Ilyen álcázás nélkül az első debreceni BMW

A címlapról ajánljuk